Sasa Asian Pub: The Strawberry Season

No comments





Много съм развълнувана и щастлива, че най-после споделям този пост с вас. Той ще бъде част от поредица на хранителна тематика. Следващите два са от Candy Club и Happy, а след това - Captain Cook, да си знаете. Много се надявам снимките и информацията да са ви полезни. За мен беше изключително удоволствие да ги правя най-вече заради компанията в лицето на прекрасната ми приятелка - Миленка. Приятно четене и разглеждане! 
За първи път посетих Sasa Asian Pub заедно с Мими през април 2017. Може да видите разказ за това тук - One Of My Days: Frudada & Mimi. Преди това се чудих защо всички са се побъркали по това място и защо всеки блогър пише за него. Мислих си също, че не е толкова достъпно. Относно първата чуденка - бързо разбрах защо е целият hype и с радост установих, че изобщо не е толкова pricey, колкото си мислех. 

Фотосесията през този ден беше в Sasa Asian Pub Paradise за Instagram-а и Facebook-а на Sasa Asian Pub, затова може да сте срещали някои от снимките из техните канали.



В Сезонът на ягодите нямаше как да не започнем с голяма Ягодова лимонада. В момента е сезонът на Дините и пъпешите и Ягодовата лимонада отсъства от менюто, но мисля, че няма да сбъркате, ако решите да опитате някое от другите лимонадени предложения. Досега съм тествала няколко вида в Sasa и Happy и не съм оставала разочарована. 



Едно от нещата, които опитахме, беше Скариди Саса - пуканки от скариди в сладко-кисел сос с нар върху микс от салатки, със сусам. Сладко-киселият сос винаги е бил моя слабост и според мен добре се съчетава с вкуса на скаридите, особено с тази панировка. Със сигурност не е за всеки вкус обаче. 


Сезонът на ягодите предлага и салати в същата тематика. На мен ми беше много интересно да тествам Салата с ягоди, сирена и ядки, която включваше сирена (чедър, синьо сирене), кашкавал, зелена салата, рукола и ядки. Дресингът беше много сладък, супер перфектно свързващ всички съставки. В момента може да опитате доста сходно предложение - Салата с пъпеш, сирена и ядки.



За основно реших да опитам Мисо рамен с пиле - рамен нудли с мисо бульон, пилешко филе, яйце, спанак, зелен лук, тогараши и сусам. Тогараши е японска подправка, която придава лека пикантност на ястието. Не съм от най-големите любители на лютивото, но си мисля, че именно заради тази лека нотка на пикантност, Мисо рамен с пиле ми хареса толкова. Количеството е доста засищащо. 

Мими яде салата Хатцуми - киноа, запечени скариди, едамаме, гома уакаме, авокадо мус и соево-горчичен дресинг. 



За десерт поръчахме Пролетни ролца с банан, гарнирани със сладолед. След толкова ядене обаче, не ми остана място за тях. :D

Покрай тези срещи осъзнахме колко е хубаво, че и двете сме блогърки и имаме онова търпение, което ни е нужно, за да не изядем цялата храна, преди да сме направили снимките. :D




Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments