First Impression: Essence + more

No comments

През март получих пратка от Essence & Catrice. Беше вълнуващо да пробвам всички тези нови за мен продукти, защото съм в постоянно тестване на дрогерийна козметика и в търсене на нови любимци. Както много пъти съм казвала, при декоративната козметика, за разлика от козметиката за грижа за кожата, не мисля много за съдържание и т.н. засега, затова не използвам само сертифицирана. Надявам се това mini review на всички тези продукти да ви е полезно. Приятно четене! 

Коректор Essence Camouflage Full Coverage
Коректорът обещава пълно покритие и дълготрайност на резултата. Последно използвах Bourjois Healthy Mix, бях описала впечатленията си от него в поста What's In My Makeup Bag?. Там споменах, че искам коректор, който е малко по-покривен и този на Essence е именно такъв. Но е по-скоро със средно покритие. В същото време не изсушава зоната около очите и не се събира във фините линии. Харесва ми и lip gloss опаковката, защото ми е много удобно да нанасям с такава четка. Да, опаковката на Healthy Mix е добра, защото можеш да извадиш последното останало количество продукт, но за нанасяне ми е някак meh... Като трайност се справя повече от добре. 
Цена: 5-6 лв. | Купи

Фон дьо тен Catrice 24h Made to Stay 
*Откакто започнах да се гримирам всеки ден за работа, започнах да забелязвам много повече неща, свързани с качествата на фон дьо тените, които използвам. Loreal True Match, за който ви разказах в My Beauty Favorites: All Time Faves, е все още моя голяма любов, но забелязах, че сравнен с другите два - Catrice 24h Made to Stay и Revlon Colorstay, издържа много по-малко и лицето ми започва да блести в средата на деня.* Catrice 24h Made to Stay е наистина траен фон дьо тен, в това се уверих, носейки го неведнъж и виждайки резултата в края на работния ден. Притежава кремообразна текстура, която обаче не ми стана любима, защото я усещам мокро и тежко, докато го нанасям, преди да изсъхне. След като изсъхне неприятно усещане отминава и фон дьо тенът е се държи много добре през целия ден. Покритието му е средно, като оставя лек матов финиш, но за щастие лицето не изглежда прекалено напудрено. Харесва ми опаковката му, защото всичко с помпичка е просто яко, независимо дали успяваш да изразходваш продукта докрай. 
Цена: 14-15 лв. | Купи

Спирала Essence Volume Stylist 18h
Обикнах я с първото нанасяне, а с всеки изминал ден любовта ми ставаше все по-голяма. Това без съмнение се дължеше на факта, че продуктът изсъхваше, а както много пъти се случва, когато спиралата не е съвсем свежа, започва да се справя много по-добре. Забелязах и че с времето започна да ми извива миглите много повече, отколкото в началото. Четката ѝ е удобна, като не е най-впечатлителното нещо в нея, но пък размерът ѝ ми допада. Опаковката на спиралата е интересна, но мисля, че е прекалено голяма и заема доста място. 
Цена: 6-7 лв. | Купи

Палитра Essence My Must Haves 
Най-интересният продукт в пратката беше новата My Must Haves палитра на Essence, която ти дава свободата да направиш своя уникална разновидност, като закупиш празна палитрата и отделно сенки, според предпочитанията ти за цвят. Празните палитри са в два варианта - 4 и 8 цвята. Средно пигментирани са. Издръжливостта им не е от най-високите, като в края на деня се събират във фините линии на окото. Но заради количеството и самата идея за персонализиран избор, ги определям като сполучлив продукт. Самата палитра е доста обемна, щеше ми се да бъде малко по-компактна.
Цена: 4-5 лв. за палитра / 3-4 лв. за сенка 
Купи празна палитра | Купи единични сенки


*Продуктите са ми предоставени от PR/бранда.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments