September/October/November Favorites

4 comments
Хохо, дойде моментът, в който ви представям своите любими неща за месеца, но този път ще бъде накуп за цели три, защото съм много "сериозна и редовна". ^^ Нещата отново няма да сa степенувани по важност, а снимките са снимани или с фотоапарата ми, или с iPod-а, или няма да са мои, но да не губя време, а да започвам...

СЕПТЕМВРИ



Шампоанът на Garnier. Направих специален пост за него (вижте го тук) и няколко човека са се доверили на казаното от мен, купили са го и са останали доволни, за което много се радвам.



Снимки: Stradivarius
"Кожени" пола и клин от Stradivarius. Това определено са едни от любимите ми дрехи за този сезон, особено полата. За клина искам да споделя, че е перфектен и ви препоръчвам горещо, ако сте решили да си вземете такъв модел, да го направите от Stradivarius, защото самата материя и издръжливост, на предлаганите там клинове, са много по-добри от тези на Bershka (Габ си взе клин от Bershka и се протри за 2-3 носения). Полата не е направена от онзи лъскав "кожен" плат, който е навсякъде, а е няколко идеи по-матирана, което много ми харесва.



"Have Heart" колие. Повечето от вас не знаят, но второто ми име, което използвам за псевдоним, идва от групата Have Heart. Точно това, а не името ми, реших да изпише чичкото, който направи това колие, по време на годишния събор в квартала на Стоян. Поздравявам ви с тази песен.


Молив за вежди. Благодарение на Габ, открих за себе си молива за вежди. Аз имам средно гъсти вежди, които са доста добре оформени и ме слушат, но ми харесват много повече, когато са запълнени леко с молив. Взех си молива за вежди на Essence (04 Blonde) и съм страшно доволна! 



The Body Shop LOVE ETC...™ Solid Perfume. Прекрасен парфюм. Трайността му е голяма, а ароматът - най-нежният и благоуханен аромат, който съм помирисвала. Може да видите поста ми Super Mini Haul: The Body Shop, в който ви го показах по-рано.



Снимка: Supa Star


Supa Star. Най. Прекрасното. Място. За. Хапване. В. София. Всички супички, които предлагат, са най-прекрасните супи на света. Повярвайте. По-вкусни са и от супите на бабите ми (съжалявам, баби!). Ако сте в района на СУ, не се мушвайте в McDonald's, а се отправете към ул. Шишман за една домашна супичка. Цените варират най-общо от 3,50 до 4 лв, което, за тази голяма купа прекрасна домашна супа, е нищо. 



ОКТОМВРИ



ETUDE HOUSE: Lovely Cookie Blusher. Любим руж. Направих специален пост за него, в който има много снимки и, ако сте пропуснали, може да го видите - тук.





OldConFor 2013. Е, определено ви стана ясно, че за любимите неща правя специални постове. За това прекрасно изживяване съм се опитала да ви разкажа - тук. Няма нужда да обяснявам защо го включвам в любимите си неща за октомври, защото поста е доста изчерпателен.


Снимка: Black+Blum

BLACK+BLUM "Box Appetit". Успях да я изпробвам навън и бих казала, че самото усещане да се храниш от нея е невероятно. Сякаш придава по-добър вкус на храната, хехе. :D Благодаря на Стоян, че ми я подари. <3 Направила съм едно мнооого подробно описание на кутията, което може да видите - тук





НОЕМВРИ

Семинар "Екосистемни услуги", гр. Смолян. В последните перфектни дни за планина, преди да настъпи по-суровата есен, а след нея и зимата, успяхме да си направим прекрасна разходка по екопътека "Каньонът на водопадите", както и да прекараме няколко незабравими дни в Смолян. С мнооого снимки съм ви разказала за всичко това - тук
Мънзата, Гого, Папс и Бойко


Видях се с Гого. Един от най-добрите ми приятели, който от няколко години живее в Германия, и с когото не се бяхме виждали от повече от 3 години, си дойде за малко и успяхме да се видим. Това събитие ме върна много назад, спомних си с носталгия за миналите години, когато всички бяхме заедно в Чирпан. Сега сме разпръснати из България, а някои са в чужбина и нямат намерение да се връщат. Тъжно е, но това е животът.


Урок в I-во СОУ "Пенчо Славейков". OMG. Това е събитие, което не исках да идва. Аз съм най-притеснителният човек на света и ме обземаше страховит ужас, когато си представях, че ще трябва да изляза пред 20 деца и да изнеса урок по география. Ах. Но когато най-после се случи, че и отмина, чувствата, с които ме остави, бяха съвсем различни. Хареса ми. Децата, пред които изнесох урока, бяха от 11 клас и бяха прекрасни. Очароваха ме. Бяха вперили очи и с интерес и внимание ме слушаха, бяха активни и отговаряха на въпросите ми. Осъществихме дискусия на тема "Опазване на природата" и часът премина като един миг. Предстои ми да премина през педагогическата си практика и след този час, мисля, че ще ми е много по-спокойно да преподавам през тези месеци.

Втора употреба. Не е сигурно колко са втора употреба дрехите, които си взех, но ще ги наречем така, защото са преминали през нечии други ръце, а и ги купих от такъв магазин. В интерес на истината, нямат белези на носени дрехи, изглеждат прекрасно, и, ако не ви бях казала, нямаше да разберете, сигурна съм, хаха. Благодарение на майката на Стоян, която си беше взела уникално палто от един от тези два прекрасни магазина, аз се сдобих с цели 4 палта, 3 жилетки, 2 шала и 1 блуза. Обещала съм да направя Second hand Haul и в него ще ви представя тези неща. На снимката може да видите mini OOTD, който постнах вчера в Instagram и на който се вижда една от жилетките.

Обувки. Обичам по-евтините обувки, защото мога да си взема повече чифтове. Преди робувах на скейтърските марки, но отскоро, с промяната и в начина ми на обличане, се отворих и за други неща. Сдобих се с два чифта за зимата, а гумените боти на цветчета са подранил подарък от Мани (съквартирантката) за рождения ми ден. <3

Книги. Една от най-хубавите изненади този месец беше, когато доц. Асен Асенов ми подари изданитето на института Уърлдуоч за тази година "Състоянието на планетата 2013: Все още ли е възможно устойчивото развитие?". Беше ми в списъка с книги, защото, след миналогодишното издание, си казах, че ще си взимам всяко следващо. 
Втората книга е "Полеви определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток". Ако се интересувате от птици, това е "Най-пълният и подробен определител за птиците на България, Европа, Северна Африка и Близкия изток. Издаден на над 15 езика, в тираж над 700 000 екземпляра." Може да го поръчате от тук или да го закупите директно от офисите на Българското дружество за защита на птиците. 
Вчера се натъкнахме на това съкровитеще - оригинално копие на "Физическа география на континентите", което впоследствие стана подаръкът ми за Коледа от съквартирантката, хихи, благодаря и безкрайно. <3

Това е всичко от мен и моите любими неща.
Ще ви пиша скорооо! ^^

4 comments

  1. Хихи, макар и леко страшно, е вълнуващо да преподаваш! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, наистина... Даже е приятно. Не съм предполагала, че може да ми хареса...

      Delete
  2. Честито ти първо преподаване! Много се радвам за теб! ^___^
    Оооо! Ходила си в Супастар без мен?? ;;((( Надявам се поне да си си похапнала добре. Като дойда в София, ще ми кажеш коя е най-хубавата супичка! Дотогава да си ги дегустирала всичките! :D :D :D
    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря!
      Охо, добре си похапнах, да.
      Окей, ще се постарая да ги опитам всичките! :D <3

      Delete