Букурещ: Първото ми излизане извън България

13 comments




















Стоян бе планирал това свое пътуване тооолкова отдавна, но аз никога не съм си мислила, че ще го придружа, не за друго, а защото той отива на събитие, с което аз изобщо не съм запозната. Беше ми малко криво, че няма да съм с него и той ми предложи да ида и с малко уговорки взех, че се съгласих.
Ден 1-ви
Тръгнахме в петък. 
Времето в София беше намусено, но точно тогава не валеше. Пътувахме по магистрала Хемус и като започнахме да пресичаме планината, Балканът си показа характера. Времето, до излизането от Предбалкана, беше супер лошо, мъгливо, валеше, на моменти ме хващаше супер страх, защото отстрани на пътя беше само мъгла. После се пооправи, особено след Плевен. Радвах се, че минавам през места, през които не бях минавала до сега. 
Пристигнахме в Русе около 19:00 ч. 
Бях супер развълнувана за пресичането на границата и реката и това какво ще има от другата страна.
Хм, усещах някакво много странно чувство, защото за първи път оставях Родината зад гърба си. 
Тази част на Румъния не ме впечатли особено, но ми направи силно впечатление архитектурата на къщите и това, че някои сякаш бяха излети в калъпи, както каза  Стоян, и бяха еднакви.
Към 20 ч. и нещо пристигнахме в Букурещ и се настанихме в хостела. 
Разходихме се в градината, която беше наблизо и отидохме до залата, в която щеше да се проведе турнира. Беше пусто. 
Прибрахме се и малко по-късно вече сънувахме. 

Ден 2-ри
Станахме рано и тръгнахме към събитието, за което беше дошъл Стоян, а и аз покрай него.
Паркът, в който се разходихме предната вечер, отново беше пуст, за разлика от входа на Dreamhack Bucharest 2014 - опашка от полудели геймъри, които чакат да влязат в Рая. Събитието щеше да се проведе в Sala Polivalenta в рамките на два дни.
Турнирът беше наистина огромен, поне за моите представи. Имаше отделни зони за различните игри - Dota 2, Starcraft 2, Street Fighter, Heartstone, Tekken, Mortal Kombat, LoL и др. , като някои от играчите имаха честта да играят на основната сцена. Аз нищо не разбирам от игрите, с които Стоян се занимава, но стисках палци и надъхано гледах как играха Street Fighter двама от нашите приятели. 

След няколко часа прекарани в залата, се събрахме и отидохме да хапнем в едно заведение сред парк, който сякаш беше отделен от основния и имаше супер много увеселителни съоръжения, както и палми, хах. Времето беше слънчево и горещо, ух.























В паркчето обикаляше и влак на колела, но не успях да го снимам. Това е пътя, по който минава.

В по-откритата част, се виждат и палмите. :D
Всички алеи са обградени с метална ограда, тревата е прекрасно зелена и е чисто навсякъде.




Малко по-късно аз реших да се прибера в хостела и да снимам по пътя.
Пътят между Sala Polivalenta и хостел Formenerg минава през една огромна алея.

В началото на алеята, в близост до залата, има голямо изкуствено езеро с патки и малки патенца. <3


Този път паркът не беше пуст, напротив. Стичаха се хора от всички посоки, защото имаше някакво състезание.



























След като заснех горните кадри, се прибрах в хостела, който, между другото, е много приятен и бюджетен. Намира се на много удобно място. Може да видите повече информация - тук. Препоръчвам, ако ви трябва място за отсядане в Букурещ. 
Стоян и другите се върнаха малко по-късно.

Ден 3-ти
Този ден също станахме рано, но аз бях причината. Преди няколко месеца установих, че Basilur Tea внасят в Румъния и нямаше как да дойда и да не си взема чай от моя Fancy Tea Wishlist, който ви показах преди време. 
Мислихме да идем до адреса, който е посочен в сайта, но беше неделя и беше малко вероятно да има някой там, та решихме все пак да тръгнем в тази посока и да потърсим. Предният ден, благодарение на Юли и неговите нови обувки, разбрахме че в аптеката до хостела предлагат някои от видовете и ни стана ясно, че марката е разпространена не само онлайн или чрез самостоятелен магазин.
Докато профучавахме през магазини, кафетерии и аптеки, освен, че успях да си взема 2 от видовете, които исках, успях да разгледам и част от Букурещ. Направих и няколко снимки на архитектурата, която толкова много ме впечатли.

Направиха ми впечатление също чудните зелени междублокови пространства!






Не остана време да идем до Палата на парламента, защото момчетата трябваше да бързат за турнира, но успях да снимам част от него, докато чакахме един светофар. Обещахме, че другият път ще отделим повече време за забележителности.





















Хапнахме и посетихме аптеката до хостела, за да си харесам 3-ти вид Basilur. *За чайовете ще направя отделен пост, защото са просто вълшебни.* Момчетата отидоха към залата, а аз се прибрах, за да се изкъпя на спокойствие.

По-късно следобед бях за малко на Dreamhack и после се разходихме до един мол. Въртяхме се няколко минути, докато намерим правилната посока, защото, дори и аз като човек без книжка, успях да разбера колко малоумно са устроени булевардите по центъра.






















Ден 4-ти
Тръгнахме рано. Стигнахме  в София за по-малко от 5 часа.
Момчетата, от отбора на Стоян, спечелиха първите места в турнирите на игрите Street Fighter, Tekken и Mortal Kombat. Той си изкара върховно и му е мъчно, че всичко приключи. Аз си изкарах чудесно и освен емоционалното преживяване се върнах и с прекрасните чайчета на Basilur. <3 
Догодина искам пак! ^^ :)))
Надявам се, че ви е било интересно!
Поздрави,
Нина

13 comments

  1. Страхотни снимки Нинка :) И ние бяхме в Букурещ за 3 дни на почивка през 2007. Хареса ми,но е много скъпо и мръсно.Иначе хората супер отзивчиви и дори в забутаните кафета в центъра говорят английски,но кафето 2 евро О_o тогава,а тук при нас в Италия беше 0,80 евро.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Странно, на нас пък точно обратните неща ни направиха впечатление - беше чисто, цените бяха почти като в България и на доста места попаднахме на хора, които не говорят английски.
      Благодаря! :)))

      Delete
  2. Красота и усмивки - това са снимките ти! Много радват :)

    ReplyDelete
  3. Прекрасен пост! Много ми харесват фото-разказите ти :)

    ReplyDelete
  4. Страхотна почивка!
    И аз планувам с приятели един уикенд в Букурещ, но ще видя кога ще ми го позволи работата, надявам се да е по-скоро ;)
    А чайовете изглеждат прекрасно, особено този, който е като книга. Какви са им цените? Аз съм способна да купя всичко, само заради хубавата кутийка хах

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз нямам търпение вече за другата година! ;)
      Пожелавам скоро да го направите! ^^

      Цените са:
      Love Story Vol. 1 - 47,35 lei;
      Present Green - 39,64 lei;
      Spring Tea - 33,70 lei

      Delete
  5. Чудесен пост! :) Аз не останах очарована от Букурещ. Почти никой не говореше английски, 3 часа не можахме да излезем от града заради задръствания. Но пък ядохме супер вкусни дюнери! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Явно Букурещ оставя абсолютно различни впечатления у всеки. :D Но може би в това му е чарът. За английския сме съгласни, но пък на дюнери не случихме, хаха. :D

      Delete
  6. Обичам да разглеждам подобни постове. Нямам опит с града, но изглежда свеж и чист. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Чист е наистина, поне тази част, която успях да видя аз. :)))
      Иначе се радвам, че обичаш да разглеждаш!
      Аз пък обичам да правя такива постове! ^^ <3

      Delete
  7. Доста пъти съм минавала през Букурещ с влак, но сме спирали за кратко на гарата, която не ми направи особено добро впечатление - гледката беше по-мръсна от Софийската... Но пък ти си разгледала повечко от града и не изглежда толкова зле :)

    ReplyDelete