REVIEW: Dr. Bronner's Magic Soap (Hemp and Peppermint)

7 comments






















Да, знам, че от много време не съм писала за козметика, но напоследък ме вълнуват други неща и блога се движи според настроението и нещата, които ме карат да се усмихвам. Не че козметиката не ме радва, дори няколко продукта кротко си чакаха за ревю, но исках да си дам повече време, през което да ги опозная по-добре, за да мога да споделя своето обективно мнение.

Попитах ви в два статуса във Фейсбук на кой от двата продукта искате най-напред да видите ревю - Dr. Bronner's Magic Soap или прозрачната минерална пудра на Lavera, и доколкото успях да обобщя, сапунът би с 5:4 и днес ще ви представя именно - Dr. Bronner's Magic Soap (Hemp and Peppermint).

Приложение
Според сайта на Зоя.БГ, освен за цялостно измиване на тялото от главата до петите и косата, този кастилски сапун може да се използва за миене на зъби, което аз лично все още не съм изпробвала, но със сигурност ще опитам, както и за пране. 

Съдържание
*от Зоя.БГ*
Сапунът е направен чрез осапуняване на масла с основа (калиева/натриева), без отделяне на замърсяващи материали и без оставащи следи в сапуните.
Цяло съдържание:
Water (вода), Organic Coconut Oil* (осапунено кокосово масло*+), Organic Olive Oil* (осапунен зехтин*+), Glycerin (растителен глицерин), Organic Hemp Oil (осапунено масло от конопени семена*), Organic Jojoba Oil (осапунено  масло от жожоба), Mentha Arvensis Oil*, Mentha Peperita Oil* (масло от мента), Citric Acid (лимонена киселина), Tocopherol (витамин Е), Linalool++
* от био производство;
+ от Справедлива Търговия;
++ компонент на етерично масло.
100% натурален
Основни съставки
Ментата има освежаващо и антибактериално действие. Регулира себума, помага при акне и за премахване на белезите. Успокоява зачервяванията, но прочетох (тук), че трябва да се внимава с дозировката, защото може да се получи обратен ефект. В посочения сайт, може да откриете още и рецепти свързани с използването на ментата.
Коноп. Маслото от коноп е богато на Омега 3 и 6 мастни киселини, както и на желязо, фосфор, калций, магнезий, цинк. Полезно е също при борбата с акне и екземи. Открих много подробна и интересна статия за конопа, в която са описани приложенията му и извън козметиката. Може да я прочетете - тук






















Характеристики на продукта
  • Опаковка. Сапунът е съхранен в симпатично шишенце направено от 100% рециклирана пластмаса. Аз избрах най-малката разфасовка от 59 мл, другият вариант, който предлагат в Зоя, е 236 мл. В сайта на производителя (тук) може да видите и другите опции, които бихме могли да имаме.
  • Ароматът е силно ментов и прекрасен, което и ме насочи към този подвид. Но по-долу ще разберете защо следващия път ще избера друг вид, ако си взема пак от този сапун за почистване на лицето ми.
  • Консистенцията е течна, което е проблем само за дозирането на продукта. 
  • Цветът е прозрачно-жълт, хаха.
  • Сапунът е икономичен, предвид това, че е концентрат и трябва да се използва много внимателно. Пример: За измиване на лицето ви трябват 2-3 капки. 























Личен опит и впечатления
Както бях споменала, спрях използването на сапуна ми за лице на Alteya Organics, за който вече ви говорих - тук, и започнах тестването на този сапун, защото ми беше много интересно и исках по-бързо да споделя с вас впечатленията си от него. Не съм засичала от кога го ползвам, честно да ви кажа, но със сигурност е достатъчно, за да имам обективно мнение. 
Казах ви по-горе, че, ако избирам следващият ми сапун за лице да е на Dr. Bronner's, то ще избера друг подвид и това е така само заради силното ментово усещане. Става въпрос за това, че когато го нанасям усещам силно охлаждащо чувство (дори бих го нарекла парещо), най-вече по бузите, дори лютене на очите. До известна степен е много освежаващо и приятно, но ако го използвам след баня, когато порите ми са отворени, този ефект се засилва драстично и от приятно става малко особено. Разбира се този ефект изключително бързо отминава, веднага щом подсуша лицето и след това няма проблем. Въпреки това, което по никакъв начин не искам да категоризирам като отрицателна черта, сапунът е супер нежен и не изсушава кожата ми изобщо. Измива я перфектно. Освежава. Премахва  зачервяванията. Кожата ми засиява. 

Допълнителна информация:
  • Количество: 59 мл
  • Не е тестван върху животни
  • Веган
  • Сертифициран от USDA
  • Fairtrade съставки
  • Без съдържание на ГМО
  • Срок на годност: 12 месеца (след отваряне)
  • Може да бъде закупен от - тук или от Смесен магазин.
  • Цена: 6,90 лв

Оценка: 5.5/6.0
Ще си взема и някои от другите видове в малка разфасовка, защото ми е страшно любопитно да видя как биха се справили те, дори си мисля да си взема голяма разфасовка и да я използвам за измиване на цялото тяло, хохо. Да, мисля, че Dr. Bronner's ме спечелиха и планирам закупуването на лосион за тяло и твърди сапуни, ух, със сигурност ще разберете когато това се случи! :D
Надявам се, че съм ви била полезна с това ревю! 

#comingsoon
Следващото козметично ревю ще бъде на прозрачната минерална пудра на Lavera!

Поздрави,
Нина

7 comments

  1. И все пак, пусни ревю и за пудрата ;D

    ReplyDelete
  2. Да, изглежда странно да си измиеш зъбите със сапун. :) Но пък може би точно тогава ментовият му ефект ще се прояви с по–приятно и свежо усещане в устната кухина... Пробвай и ни разкажи поне във ФБ. Поздрави!

    ReplyDelete
  3. Благодарение на теб си взех такива магически сапунчета с роза и с чаено дърво. <3 Въпросът ми е, има ли проблем, ако бъдат използвани повече от веднъж дневно? Тоест, сутрин с розата и вечер с чаеното дърво? Ти как ги използваш?

    ReplyDelete
  4. Аз ги използвах веднъж на ден, но понякога и по повече. Според мен няма никакъв проблем да се ползват и повече, но не трябва да се прекалява с количеството, защото са концентрат. По няколко капки за измиване. :)))

    ReplyDelete
  5. Благодаря много за отговора! :) Направо съм удивена какви чудеса вършат само с една-две капчици... Сигурно ще ги използвам цяла вечност, докато свършат.

    ReplyDelete
  6. Хаха, да, и аз бях изненадана. :)))
    Икономичен е определено!

    ReplyDelete