TL;DR: Бисквитите!

No comments
Ухууу, с такова огромна удоволствие пише този пост - първият от новата поредица - TL;DR (Too long, didn't read). Идеята е изцяло на моя приятел, аз я харесах, защото реших, че наистина мога да я приложа. Концепцията ѝ ще бъде да споделям с вас по-кратки постове, но по-често, на най-разнообразна тематика, без никакво ограничение. Като цяло зад постове с обозначение TL;DR може да стоят различни неща, но в моя случай (по примера на The Verge) зад TL;DR ще се крият не дълги постове, а точно обратното - ще изливам в кратък текст + снимка/и всичко, което в даден момент ми дойде на ум - било то мини ревю на продукт, впечатления от дадена услуга, лични мисли, рецепти, препоръки, информация за събития, които смятам за интересни, абеее - всичко. Абсолютно всичко! Понякога под снимките си в Instagram пиша доста текст и се обяснявам повече от нормалното и това мога автоматично да го развия като пост от този вид, което мисля, че ще е готино. А и определено подготовката на големи постове отнема значително повече време, което понякога нямам, а с подобна рубрика, която по никакъв начин не ограничава откъм тема, мога спокойно да се включвам по-често.


Темата на днешния TL;DR пост ще бъдат - Бисквитите! Тъй като много добре знаете, че открих страстта си да пека разни неща, то естествено беше в един момент да стигна и до бисквитите. Отворих Google и цъкнах върху една от първите рецепти за бисквити, която ми излезе при търсенето.
Рецептата може да видите - тук.

Screenshot от личната ми Facebook страница
Първият път ги приготвих по рецептата, но с пълнозърнесто брашно и само с бяла захар, но пак станаха страхотни и леко дъвчащи, както е посочено в оригиналната рецепта.

Въпреки, че първата тава на първото ми печене отиде в коша (вижте screenshot-а, хаха), рецептата се оказа изключително лесна и бърза и смея да твърдя, че е също така доста бюджетна - не ви трябват много продукти, нито твърде специални такива. Изключително много трябва да внимавате единствено при печенето, защото минута невнимание, като при мен, и бисквитите ще изгорят. Тъй като пека не с 2 тави, а само с 1 във фурната - първо слагам на по-долна позиция и, като леко се оформят, вдигам тавата на по-горна, за да не изгорят много отдолу. Трябва да дебнете доста (стават за около 10 минути) и да ги извадите сравнително меки и като има пукнатини. Ако ги препечете малко стават по-твърди, а нормално опечените са леко хрупкави отгоре и меки и по-тестени вътре. Аз така и ги обичам.
Втората тава от първото печене.

Вторият път, когато пекох, добавих бял шоколад и M&M. Опитът ми тук показа, че, ако сложите повече шоколад, доста се разтичат и трябва да сте още повече внимателни с печенето - ще ви се струва, че не са готови, но те ще са. Може и да се деформират, но вие с лъжица, непосредствено след изваждане, може да ги оформите, за да изстинат в добра форма. При тези с M&M и малко шоколад нямах такъв проблем и бяха по-стабилни.
Двете тави от второто печене с бял шоколад и M&M бонбони.



Надявам рубриката и този пост да са ви харесали! 
Споделете как са станали при вас, ако изпробвате рецептата. 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments