REVIEW: Physicians Formula "Shimmer Strips" Nude Eyes palette

No comments

Мхм, минаха цели 2 години от последното ревю, което направих, на продукт от декоративната козметика, а именно това за пудрата на Lavera 'Fine Loose Mineral Powder'. Блогът ми определено не е специализиран в козметичните постове, но пиша за всичко, което ме вълнува, а щом имам какво да ви покажа и имам желание за това, не виждам какъв е проблемът да пиша и на такива теми. Все пак да си знаете - нямам един тон козметика, нито съм тествала много неща, но все пак имам разсъдък и съм наблюдателна и мисля, че мога да представя едни сенки подобаващо, хаха. Приятно четене и дано съм полезна. 

Physicians Formula е известна drugstore марка в Америка, а тази палитра е от линията Shimmer Strips. Серията предлага още няколко палитри, както и моливи и други продукти за очи. Може да разгледате - тук. Nude Eyes предлага два начина на използване - сухо нанасяне - за по-нежен резултат и мокро нанасяне - за по-интензивен цвят и дълготрайност на резултата.

Съдържание
Mica, Polybutene, Ethylhexyl Palmitate, Butyrospermum Parkii (Shea) Oil, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Synthetic Wax, Silica, Dimethicone, Lauroyl Lysine, Beeswax, Dimethicone/Methicone Copolymer, Ethylhexylglycerin, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol; May Contain: Carmine, Ferric Ferrocyanide, Iron Oxides, Manganese Violet, Synthetic Fluorphlogopite, Tin Oxide, Titanium Dioxide, Ultramarines, Blue 1 Lake, Red 40, Yellow 5 Lake.

Коментар по съдържанието
В съдържанието присъстват няколко съставки от тези, които не е добре да ги има в козметичните ни продукти (виж поста за 100 съставки, които не искаш в твоите продукти за красота), като - Silica, Dimethicone, Phenoxyethanol, но все пак от марката не са и обещавали чист състав. Все пак продуктът е Fragrance-Free и Paraben-Free, което е плюс.

Характеристики на продукта
  • Опаковката се състои от две части - външна, която смятам за изключително излишна и която служи уж за предпазване същинската опаковка на сенките и вътрешна - пластмасово-картонена с много красив дизайн с дантела. 
  • Цветовете са към неутралната страна, което и ме накара да посегна именно към тази палитра. Въпреки това, смятам, че може да се създаде и много по-мрачен и вечерен грим, защото имаме черен цвят, а и доста тъмно кафяво. Освен това, ако използваме техниката с мокрото нанасяне, цветовете стават по-интензивни.
  • Пигментацията е 3/6 по интензивност. Тествала съм и съм виждала много по-пигментирани сенки и на тази база мога да направя сравнение. *По-долу ще видите swatch-ове, но имайте предвид, че съм повтаряла цветовете 3 пъти, за да се получи тази интензивност на цвета върху ръцете ми.*
  • Сенките се преливат сравнително лесно (4/6), с не много големи усилия. Не се ронят прекалено и не цапат лицето. 
  • Трайност. Предвид това, че никога до сега не съм ги използвала с база за сенки, смятам, че сенките са доста трайни - 5/6.


Личен опит и впечатления
По-горе вече написах характеристиките на продукта, според моите впечатления по време на използването. Смятам палитрата за изключително успешна покупка, предвид това, че ми е първа с толкова много цветове и на нея буквално се уча да използвам сенки. Използва се лесно. Компактна е, но богата на цветове, което я прави удобна за пътуване и пренасяне в дамска чанта. Доволна съм от качеството и изработката. *Снимките на swatch-овете са правени с два вида светлина - една по-мека, пресъздаваща обикновено осветление на лампа, а другата е по-интензивна и студена.*

Допълнителна информация
  • Hypoallergenic
  • Fragrance-Free
  • Paraben-Free
  • Gluten Free
  • Cruelty Free
  • Количество: 7.5 g
  • Цена: $11.47
  • Може да бъде закупен от - тук.
Оценка: 4.5/6
#tmi
След като си купих тази палитра, доста се зарибих да използвам сенки и мисля, че и започнах да свиквам да го правя. Точно затова, сега искам и да имам по-качествена палитра и обмислям закупуването на Naked 2 - има сходни цветове, като тази на PF, а на мен определено не ми трябват много бляскави или много цветни и смятам да се насоча отново към тази nude и smokey гама. 

#comingsoon
Следващото козметично ревю ще бъде за любимия ми хидратиращ гел за лице.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments