August Favorites

1 comment



Здравейте, 
Не мога да повярвам, че вече сме в края на август! Месецът беше изпълнен с пътешествия, почивка, малко работа и много прияни емоции. Днес може би е последният горещ ден от лято 2013 и след него идват така любимите ми дъждовни дни и прохлада! Нямам търпение! 
С удоволствие ще ви запозная с любимите си неща за този месец, като се надявам да въздействам положително на бъдещи ваши покупки, пътешествие и т.н.

1. Arvena крем за лице от Зоя. Пропуснах да го сложа в July Favorites, но този път няма да направя тази грешка! Това е най-прекрасният крем за лице, който съм използвала. С мазна структура е и е необходимо много малко количество от продукта, за да си намажете цялото лице. Аз го използвам основно за сухите зони, защото имам комбинирана кожа и по-мазните участъци нямат нужда от него, и се справя страхотно с хидратацията и подхранването. Освен козметичните свойства, той притежава и ароматерапевтични. 
Съдържа - розова био вода, органично масло от шеа, органично масло от жожоба, органично масло от семена на коноп, органично масло от семена на шипка, органични етерични масла от лавандула и палмароза и редица естествени съставки, съдържащи се в етеричните масла. 
Срокът му на годност е едва 2 месеца, а аз не успях да го свърша и наполовина за това време. Все още рискувам да се мажа с него и няма нищо обезпокоително, но скоро ще го използвам само като крем за ръце, защото не искам да си правя експерименти с кожата на лицето. 



2. Starbucks tumbler. Обичам този тип чаши, защо можеш да ги декорираш по твой вкус и да сменяш когато пожелаеш дизайна им. Тази е със специална черна хартия, върху която "изчовърквате" свои неща, но не смятам да остана с нея, а да си намеря красива флорална хартия, с която да е украся. (giggle)






3. Спирулина. Започвам с - НИКОГА НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ СПИРУЛИНА НА ПРАХ. Е, това е моето мнение, след като първият ми опит да я вкуся беше с кисело мляко и праскови. Ух. Отвратих се. Това е най-лошият начин да я приемате, а аз започнах точно с него. Но не е само до лошата комбинация, която се получи, с другите продукти, а просто спирулината има у ж а с е н вкус! Пробвах и с вода. Е, с вода определено е много по-добре. Разтворена в една глътка вода е много по-лесно да я приемеш + един литър чиста вода, за да се отървеш от вкуса след това... Ах.
Реших да продам спирулината на прах на Габ, защото тя учудващо не беше толкова отвратена, и да се сдобия със спирулина на таблетки, че дори направих нещо още по-разумно - взех си малка разфасовка, за да видя как ще се отрази на организма ми, преди да избухна с 300 таблетки Rainforest Foods. 
Няма смисъл да се впускам в подробности за полезните и свойства, в Google има достатъчно информация, че и повече от достатъчно. Започнах да я пия и след време ще споделя личния си опит. 



4. Пирин и Ливадище. Без съмнение това бяха двете пътешествия, които направиха месеца един от най-хубавите ми за тази година! На всяко едно от тях съм посветила отделен пост и може да прочетете повече тук и тук

5. Каране на колело. Обожавам да карам колело. Бях на гости у Стоян за около една седмица и със сестра му обикаляхме с колелата из квартала, но един ден Стоян дойде да кара с мен и ме заведе до Искър. Уникално е, защото не е като да караш по някоя сива улица, а караш по рибарски пътечки покрай реката - дървета, птички, комари (пф!), къпини. Ето и един колаж от района, в който обикаляхме.

6. Портмоненце в пормоненце в портмоненце в пормоненце... Чирпанските магазини за 1 лев понякога могат да ме зарадват с такива неща. Обожавам всякакви портмонета, чантички, несесерчете и подобни. Обичам ги, защото ми позволяват да организирам вещите си - както вкъщи, така и в дамската чанта или раница. Купих ги преди известно време, но сега успях да намеря приложение на всички.




7. Летни разпродажби и не само. От разпродажбите това лято се сдобих с някои хубави неща, които искам да споделя. От H&M си взех тюркоазни топ и кецки, които са създадени едини за други. Както и още една блуза, с която установих, че много ми отива синият цвят. Там открих и перфектната черна риза, която толкова много исках. От New Yorker си взех черна поличка-панталон.





8. Чанта. Отидохме с Мони до един магазин за обувки, а там стоеше това съкровище. Продавачката каза, че миналата седмица едно момиче е умувало един час дали да я вземе и накрая се отказало. Оставила я е на мен. Да. 

9. Radical Face. Благодаря на Discovery Channel и SoundHound, че ме запознаха с творчеството на Radical Face. За финал на поста споделям с вас песента, в която съм влюбена.

За съжаление, ми се налага да си седна на д-то и да уча за един изпит. Ах, този изпит ме мъчи здраво, защото не е като нормалните изпити, а и оценяването не е като при нормалните изпити, всичко е късмет и дано имам такъв този път. Още ме е яд и на грешката, която направих в първи курс - не се явих. Никога не правете моята грешка! При всички случаи, след 4-ти ще съм отново на линия. 

1 comment

  1. Много интересна марка ми се струва тази Arvena... Ще се поразтърся за повече инфо :) А срокът на био продуктите може да бъде малко увеличен, като ги държиш в хладилник - но и това не е голяма гаранция :(

    ReplyDelete