February & March Favorites'17

No comments

Много вероятно е тази рубрика вече да се появява през месец, защото освен, че невинаги имам много интересни любимци за споделяне, нямам и много време да пиша редовно. Месеците в снимки, може да разгледате в INSTAmonth и INSTAstories рубриките. 

Играта Don't Starve Together
Не съм от хората, които често се прехласват по игри. И по тази не съм полудяла кой знае колко, но с Димитър я играхме през март и определено ми беше интересна и забавна, затова реших да я включа към любимците си, за да ви разкажа за нея, ако не сте я срещали, а имате PS или някаква друга конзола или устройство, която поддържа играта (вижте - тук). Геймърска терминология не знам, затова ще ви обясня с прости думи какво представлява играта. 
Може да си избирате различни герои, като всеки има конкретни положителни или отрицателни страни, които ще ви помагат или пречат в играта. След като играта стартира се озовавате в свят, който се разкрива, като обикаляте. Светът е пълен с разни животинки - лоши и добри, разни растения - гъби, цветя, треви, дървета, и други, които събирате, за да може да си строите разни неща или да се лекувате и храните. Може да умрете от доста неща, но основно трябва да следите трите жизнени показателя - храна, стрес и сърце. Някои цветя помагат за намаляване на стреса, други пък неща са добре за сърцето, а повечето служат за храна. От някои може и да се отровите, хаха. Храната може да си я готвите, като така става по-хранителна. Другото интересно и важно в играта е, че денят е разделен на - ден, сумрак и нощ. През нощта трябва задължително да си палите огън или факла, защото ще умрете от духовете, които са наоколо, от стрес или от студ. Може да си правите лагер и най-добре да е около мястото за "прераждане". Ако умрете далеч от лагера си, ще трябва да се върнете до мястото на прераждането, а после пак да отидете да си съберете всички items, които сте изпуснали на мястото, където сте умрели. 
Играта е доооста яка. Димитър откри подобна за Android - Crashlands.
Source: click.

Source: click.


Столова by Roobar
Просто нямаше как да не сложа този пост в любимците си, защото подобен ден не трябва да бъде подминат и трябва да му се отдаде нужното внимание. За пореден път! Причината да се прехласвам толкова не е само една. Възможността да бъда гост на Столова by Roobar, още повече в компанията на Мариета, беше страхотна! Много изписах по темата, дори цял пост направих, затова просто ще ви оставя да го прочетете - One Of My Days: Stolova by Roobar & The Planner

Новият ми планер
За човек, обичащ организацията и планерите, закупуването на нов органайзер е повече от вълнуващо събитие. Откакто минах на малък размер, с предния златен, който използвах, бях решила, че трябва отново да мина на A5. А този път и си бях забила в главата и идеята, че искам да бъде сребърен. Та, така достигнах до новия A5 сребърен планер, който евентуално някой ден може да ви покажа по-подробно в отделен пост. Големината A5 е перфектна за използване вкъщи, както и аз основно правя. A6 размерът е по-малък и би ми послужил да го използвам навън, за работа и т.н. 

Пътешествието до Гърция
От различните видове преживявания, пътуванията са ми може би най-любими и най-удовлетворяващи. Не мога да си простя как за малко щях да пропусна всичко, което преживях в Гърция. И за това писах в блога, дори цели два доста дълги поста - Greece: Thessaloniki & Brothers In Law Burger, където ви разказвам за пътуването, разходката из Солун и тестването на бургер на едно много готино място и Greece: Hot Hot Burger & Friends, където пък ви разхождам по крайбрежната линия, разправям ви за премеждията в хотела и говоря за още един страхотен бугер, от друго място. Определено си струва да прочетете постовете, ще добиете представя за града, за положителните и отрицателните му страни, а и ще научите, ако сте фенове на бургерите, къде може да тествате нови. :) 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments