April Favorites'14

10 comments























Този месец беше изпълнен с толкова много хубави емоции и се радвам, че отново в месечните ми любимци присъстват духовни моменти, а не само вещи. За кошмар на ориентираните към темите за красотата, козметиката отново липсва. :D :))) 

* Подредени са по реда, в който съм ги споделяла в Instagram, защото в интерес на истината там винаги присъстват любимите ми неща, което мисля, че е нормално. :D

Samsung Galaxy Grand Duos

О, йе. Най-после имам хубав телефон, който въпреки, че не е от най-високите класове, ми дава всичко, от което имам нужда и се справя учудващо добре. 
Нещата, които най-много обичам в него са: 

  • Големият му дисплей, който, за цената на телефона, е просто блестящ. Винаги ми е било гадно с други дисплеи, защото съм свикнала да гледам хубавата ретина дисплей на iPod-а и всичко друго ми се вижда като телефоните от едно време - на пиксели. При този телефон не виждам такава голяма разлика и изобщо не ме дразни. 
  • Това, че най-после мога да използвам мобилния си интернет като нормален човек, а не да се мъча 1 час с Foursquare и накрая пак да не успея да се чекна. 
  • Функцията, с която телефона става "рутер", хаха, и мога, ако няма Wi-Fi, да я пусна и да си споделя снимката, която съм направила с iPod-a, например. <3
  • Готините функции - напр. когато вземеш телефона в ръце, без да натискаш никакви бутони и той вибрира, за да ти каже, че имаш пропуснато известие; набиране на номера, чрез доближаване на телефона до главата и др. такива дребнички нещица. 
  • Батерията, която, ако не откача, се държи просто перфектно. Понякога се случва нещо и се изхабява супер бързо, без дори да го използвам, но като се "възстанови" и държи по 2 дни със стабилно ръчкане и говорене, което за тези телефони си е просто супер. 
Мислих да му правя отделно ревю, но този роман, който изписах, може спокойно да бъде приет за такова, хаха. :D



Шалът

Показах ви го в последния ми Outfit Of The Day, който може да видите - тук. Купих го от магазин в квартал Левски за около 4 лв. Супер е нежен и много ми харесва цвета и начина, по който са изобразени черепите. Това е най-носеният ми аксесоар за този месец.




Munchkin

Не съм особено добра в игрите, даже изобщо, за това и не съм много зарибена, хахаха, но онзи ден приятел на Стоян донесе тази игра и играхме, след това дори отидохме в един геймърски клуб и пак играхме и дори БИХ! :D Беше страшно приятен ден. Играта е много готина, не е трудна и не е затормозяваща, като играта, която Стоян купи след това - Game Of Thrones, пф. 






Великден

Нашите винаги ме водят на хубави места и този път не беше по-различно, а и този ден беше по-особен, беше Великден. Винаги ми е приказно като посещавам ново място, като изследвам и заснемам нови уникални пейзажи. Като цяло прибирането в Чирпан за празничните дни и самото отпразнуване с близките е сред любимите ми неща за месеца. Повече за приключенията ни из Средна гора (и не само) може да видите в отделния пост, който направих за това - тук

Новото портмоне

Да! Лачено е. Да! Неоново розово е. Да! Това е златен еднорог! 
Да. Това е моето ново прекрасно портмоне! 
И искам само да вметна, че Стоян избра цвета! Попитах го "черно или неоново розово" и той каза, че черното е много обикновено и трябва да си взема розовото! :D Та, той е виновен! 
Другото нещо, което искам да споделя е, че преди всичко го избрах заради това, че е супер функционално! А като пристигна, разбрах, че е още по-удобно от колкото си мислих, че ще е, защото побира дори огромната ми грозна карта за БДЖ! Харесва ми и това, че има джобче с цип за стотинки; харесва ми, че има много отделения за карти, голямо отделение за пари, както и едно отделение, което е подвижно и може да се маха изцяло, в което си държа картата за градския и ми е много удобно да я давам на контрольорите! <3
Поръчах го от - тук, ако се интересувате! :)


Първото ми излизане извън България

Е, има ли смисъл да обяснявам? Това е нещо, което се случва веднъж в живота - за първи път да прекосиш границата на държавата, в която си роден и отраснал. Обикаляйки в територията на България, дори далеч от родния ми град, никога не съм изпитвала това чувство, което изпитах, когато прекосих границата. Аз дори не бях кой знае колко далеч от Родината, но усещах, че не съм на своя територия. Хм, изкуствено създадените от човека граници до такава степен са се внедрили в самите нас, че сме забравили да чувстваме цялата Земя като свой дом. Нооо... това е друга тема. Та, ако искате да разгледате повече снимки и да прочетете разказа ми за дните, които прекарах в Букурещ, можете да го направите - тук.

Basilur

Не, не съм имала по-прекрасно изглеждащи кутийки за чай от тези. Въпреки че, външният вид на чайовете на марката, ми привлякоха вниманието първоначално, смея да твърдя, че самия чай, който е вътре, е наистина толкова хубав, колкото и самите кутии. Избрах си 3 зелени чая, с различни добавки.
Вчера си поръчах и 3 кутии Harney & Sons и като пристигнат, ще направя Tea Haul, в който ще ви разкажа повече и за чайовете на Basilur, защото го заслужават. <3 Единият от тях може да е и следващият гост в рубриката Tea Of The Day, защото, като гледам резултатите в анкетата, може "Зелен чай с добавки" да спечели състезанието. :)



Благодаря за отделеното време! 
Поздрави,
Нина

10 comments

  1. Влюбена съм в шала <3

    ReplyDelete
  2. Страхотен пост, Нин! Беше удоволствие да разгледам и изчета <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, Преси!
      Благодаря! :)

      Delete
  3. Кутиите за чай са вълшебни!!
    Спомена ipod. Кой модел ти е?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз имам 1 генерация и вече умира. Усещам го. :(

      Delete
    2. Ух, ужас, но май е нормално, те не са много издръжливи. :(

      Delete
    3. Няма да крия, че моя е втора ръка. Беше си здрав и издържлив. Първата вечер му развалих буксата хахаха Две години по-късно батерията почна да държи кажи речи по един ден хаха Искам да си купя нов (може пак втора ръка), но трябв ада правя преговори у дома за това хах

      Delete
    4. Основното, което им се скапва е батерията, да, и според мен е направено умишлено да се случва така. :))) Дано се справиш с преговорите и да имаш нов! :)

      Delete