June Favorites'16

No comments

Месец юни, както казах и в поста от рубриката INSTAmonth, е месецът на храната, точно затова и в този пост имам цели три любимеца на такава тематика.  Има козметични, душевни любимци и... да ги наречем, лайфстайл любимци - пълна палитра. По-подробен преглед на месеца, може да прочетете и разгледате във #фотодневник-a ми - INSTAjune. А сега - приятно разглеждане и четене на най-големите ми любимци за месец юни. 
Ограничих кафето
Много обичам кафе - ароматът, вкусът, всичко, но въпреки това реших да го огранича доста, защото освен, че с него поглъщам по 2 лъжици захар за добро утро, защото не мога да го пия чисто, ми действа и не добре на нервната система. Първоначално започнах да пия топла вода, но след няколко седмици ми омръзна, защото не ми беше изобщо вкусна, за съжаление, а знам колко е полезна. Сега сутрин ям само закуска, а понякога, когато мнооого ми се допие или имам нужда от спешно събуждане, си правя, защото все пак не искам да се лишавам, ако силно го пожелая, но като цяло го изключих, като редовно нещо, което правя сутрин.
The Cookies
През юни опекох първите си бисквити. Създадох дори пост за тях, в който може да откриете рецептата, която следвах, и опита ми, след като започнах да експериментирам - тук. Няма да крия, че това е най-любимото нещо, което съм пекла до момента, не броя изобщо Oreo сладкиша, защото той не се пече, хаха. Оригиналната рецепта е страшно лесна, много вкусна, определено е спасяваща, ако имате силен глад за шоколад, а ви мързи да идете до магазина. Получават се много бисквити с малко съставки, които по принцип сигурно имате в шкафа и хладилника. Супер препоръчвам.
Ексфолиантът от Зоя
Хм, за половината от любимците ми за юни, вече съм ви говорила под една или друга форма. И този ексфолиант ви го показах в пост - тук. Сега ще ви кажа малко повече за това защо го включвам в тези любимци. Скрабът е с кафява захар, кокосово масло, био кафе и етерично масло от канела. Първото нещо, което обожавам в него е... да, точно така - ароматът. Ами... мирише на кафе и кокосово масло, няма как да не го харесам, ха. Второто нещо е, че продуктът е изцяло с натурални съставки, а знаете много добре, че много от ексфолиантите, които се продават по магазините са с изкуствени пластмасови частици, които може и да ви ексфолират добре тялото, но после създават много проблеми, след като попаднат в канала и се придвижат напред. Харесвам го и заради още един екологичен аспект, а именно това, че от Зоя го предлагат насипен, което е супер - не са необходими опаковки за еднократна употреба. Относно козметичните му свойства - много харесвам големината на ексфолиращите частици - захар и кафе. Интензивността, с която ми екфолират кожата, е точно такава каквато я искам - средна по грубост. Това, че в продукта има кокосово масло и етерично масло от канела, допринася накрая кожата ми да е, освен ексфолирана, и хидратирана - супер мека и гладка. В момента не мога да се сетя каква беше цената му, а в сайта мисля, че го няма, но знам само, че ми направи впечатление, че беше супер ниска. 

90-дневната диета и приложението
Не съм предполагала, че режим на хранене може да ме развълнува така, чак дори да съм нетърпелива да го спазвам и да го приемем като позитивно нещо, а не ужасно ограничение и мъка. Сега няма да обяснявам защо съм решила да го спазвам, защото мисля да направя специален пост за това + впечатления от цялата диета. Само искам да кажа, че това е възможно най-лесния и супер ефективен начин да се отървете от някои нездравословни навици в храненето, както и да свалите някой друг излишен килограм. Към този любимец включвам и приложението, което ми помага да си следя всичко по диетата. За него направих специален пост, който може да прочетете - тук

Подаръчен комплект Escada Joyful 
Първоначалното ми впечатление от комплекта, след като тествах всичко само върху ръцете и китките си, беше следното - ух, прекрасна опаковъчна кутия която ще си използвам с голям кеф за съхранение на различни вещи; супер свежо миришещ лосион, който придава мекота и хидратира  добре; парфюм, който... хм, май не е моят аромат. Затова коментарът ми под снимката в Instagram, беше такъв. После, при едно излизане, се напръсках с парфюма и си казах - окей, може би съм прибързала. Ароматът по врата и дрехите е малко по-различен - доста повече ми хареса, дори се превърна в много любим, с който нямах търпение да се напръскам. Изключително много се зарадвах и на това, че се оказа супер траен. Парфюмът ми е изпратен от Parfium.bg за тест. Комплектът може да бъде закупен от - тук. Качеството на изпратените ми продукти е отлично.

Лозенска планина
Мнооого обичам да пътувам с Ат и Ваньо - едно от най-любимите им неща е да сме на път заедно. Специален пост за приключението ни из Лозенска планина вече споделих в блога и, ако искате, може да разгледате снимките и да прочетете за него - тук. Досега не се бях разхождала из Лозенска и за мен беше интересно да се докосна и до тази част от България, нищо че е супер достъпна, защото е много близо до София.

Черен ориз и моята рецепта за него
Ох, още една любима храна за месеца. И за нея има поста, хаха. Може да го прочетете - тук. През юни за първи път си купих черен ориз и още първият досег с него доведе до рецепта, която сама си измислих и която се оказа доста успешна. 

#comingsoon
Много се надявам скоро да успея да кача едно козметичните ревюта, за които съм подготвила снимки. Дори обмислям да ви попитам в страницата си във Фейсбук кое първо искате да видите, хм. 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments