Empties: Bath & Skincare

No comments

Явно отдавна съм мислила да въведа такава рубрика, защото събирам буквално от години, в няколко торби, изразходвани или почти изразходвани продукти, които съм решила, че трябва да се отбият в блога, преди да отидат в коша, за да ви запозная с тях, ако досега не съм, или просто, за да чуете финалните ми мисли за тях. 

Смятам подобни рубрики за много полезни, защото винаги обобщават в много сбит вариант цялостното мнение на човек за даден продукт - спестяват времето на хората, които се интересуват от него, защото разбират набързо много конкретни неща, които могат да им помогнат при избора в магазина. Надявам се рубриката да ви бъде интересна!

След краткото описание на всеки продукт, ще виждате и "Дали бих купила отново?", като възможните отговори ще са - да, не, може би + пояснения.

А сега ви оставям с първия пост от Empties - Празни опаковки. Приятно четене!

Днес ще ви покажа продукти, които съм изхабила в последните 2 години. Да, 2. Дори лосиона на Dr. Bronner's си го купих лятото на 2014-та и тогава ви го показах, чрез ревю. Другите неща съм изразходвала в интервала 2015-2016.

1. LE PETIT MARSEILLAIS шампоан с бяла глина и мляко от жасмин (за коса склонна към омазняване)
Изхабих две опаковки от този продукт, но някъде явно съм забутала другата или съм решила, че не ми е нужна, щом имам вече една запазена за пост. :D Шампоанът е наистина идеален за по-мазни коси, защото измива много добре и косата остава по-свежа за по-дълго. Мисля, че колкото и да се справя с нечестотиите, толкова и не е агресивен, тоест - не ти преизсушава косата и скалпа, което си е супер. По принцип обичам да експериментирам с шампоани, но този е от онези, към които бих се върнала отново, защото съм се убедила в качествата му. 
Дали бих купила отново? - Да. 

2. DR. BRONNER'S лосион за ръце и тяло с мента
Както споменах и по-горе, с този лосион се сдобих още през далечната 2014-та. Тогава направих цяло ревю, което може да прочетете тук - REVIEW: Dr. Bronner's Magic Lotion - Peppermint, за по-подробна информация. А сега накратко - лосионът е от онези - супер бързо попиващите и съм сигурна, че ще се хареса на много хора именно заради това. Освен това оставя кожа с усещане за дълбока хидратация, без никакви мазни и лепкави филми. Ароматът е малко специфичен на този вариант конкретно, но се предлагат и други видове, може би е добре да ги пробвате на място (в магазините на Зоя.бг). Продуктът е добър и заради състава си, който е безупречен. 
Дали бих купила отново? - Да. 

3. WELEDA Skin Food крем за тяло и лице
И за този продукт съм писала отделно ревю в блога - REVIEW: WELEDA Skin Food. Знам, че това е един от най-известните и хвалени продукти на Weleda, но аз сякаш не се впечатлих особено, не знам каква беше причината. Ароматът е приятен. Хидратира добре, но на мен ми се струваше, че този ефект не беше много траен. Съставът е прекрасен и смятам, че като цяло продукта е добър, просто не е за мен. 
Дали бих купила отново? - Не. (Не го намирам като продукт, който работи лично за мен, а и не ми е оправдано - количество-качество-цена.)
*Продуктът ми е предоставен от PR/бранда

4. SANTE крем за ръце с био годжи и маслина
Споменавала съм този крем неведнъж в блога. Бих го определила като най-любимия ми крем за ръце, към този момент. Дава всичко, от което ръцете се нуждаят - много добра хидратация и омекотяване. Попива много бързо и не оставя никакъв мазен, нито лепкав, филм. Ароматът е много приятен, а съставът е изчистен.
Дали бих купила отново? - Да. 

5. SEPHORA душ-гел от Коледната колекция 2015
Мисля, че няма откъде да се сдобиете точно с този вид от душ-геловете на Sephora, защото продуктите от тази колекция отдавна не се предлагат, но реших все пак да го включа, защото е един поглед върху този продукт на марката, който винаги се предлага, но под различен вариант (аромат, опаковка). 
Ароматът от тази Коледна колекция беше супер свеж, все още го помня, а и имам още малко от крема за ръце, със същия мирис, който ме връща към онази чудна вечер от представянето на колекцията - SEPHORA Christmas Collection Party.
В продукта имаше бляскави частици, които не оставаха по кожата, но придаваха много магически вид. Не знам за другите, но този душ-гел/пяна за вана се разпенваше добре и имаше по-гъста гелообразна консистенция. 
Дали бих купила отново? - Да. (Определено бих пробвала някой от другите им разновидности, от редовната серия на Sephora.)
*Продуктът ми е предоставен от PR/бранда

6. PALOMA bodySPA душ-гел
Така и не успях да намеря съобщенията, които си писахме с представителите на този сайт, който предлага полска козметика, за да ви дам повече информация. Помня, че ми пратиха няколко продукта от различни марки и ми ги представяха като продукти с по-чист състав, но малко явно ни се разминават представите за това, но както и да е... Та, този душ-гел е от онези със силен, но леко изкуствен, аромат. Като цяло ми беше приятно да използвам продукта, но нямам кой знае какви наблюдения - душ-гел, като душ-гел. Не ми изсушаваше или дразнеше кожата.
Дали бих купила отново? - Не.
*Продуктът ми е предоставен от PR/бранда

7. WELEDA Arnika душ-гел
Получих серията с арника на Weleda - душ-гел и масажно масло, през лятото на 2015-та и душ-гелът го свърших почти изцяло именно в този топъл период. Тъй като е предназначен за хора, които спортуват, за да ги отпусне, след тренировка, и смятам, че лятото беше добър тестов период, за да го пробвам именно аз, защото спортът не е от най-любимите ми неща, но пък топлото време е определено загряващо тялото. Душ-гелът е приятен, ароматът е особен, но все пак е от онези продукти, която цел не е да те главозамаят с аромат, а да имат някакъв друг по-благоприятен ефект. Беше ми приятно да го ползвам, но не мога да кажа, че тялото ми се чувстваше повече или по-малко отпуснато и релаксирано. Това е ефект, който би бил по-видим, ако се използва нещо по-концентрирано, като масажното масло от същата серия например. Аз обаче не го тествах лично, защото реших да го подаря на приятелка, която в този период спортуваше по-редовно. Именно тя онзи ден ми сподели, че го е използвала след тренировка и е чувствала обещаното от бранда отпускане на мускулите и тялото.
Дали бих купила отново? - Не. 
*Продуктът ми е предоставен от PR/бранда
8. VELNEA сух шампоан
Не знам коя подред е тази опаковка, но винаги си купувам, след като съм приключила с бройката, която имам. Точно този малък размер ми е много любим, заради компактността. В домашни условия вече много рядко използвам сух шампоан, но когато съм напът, обезателно присъства в козметичната ми чантичка. За мен този действа прекрасно и ми дава това, което искам - видимо намалява омазняването, дава обем и не ми оставя бели следи по косата. Няма кой знае какъв аромат, това може би е единствения му минус за мен, защото аз обичам косата ми да мирише хубаво.
Дали бих купила отново? - Да. 

9. BALANCE ME хидратиращ крем за лице
Този крем получих, като безплатен продукт, защото направих поръчка над определена сума от Look Fantastic, когато си поръчах любимата електрическа четка за лице. Кремът е с лека консистенция, попива доста бързо, не оставя мазен, нито лепкав, филм. Омекотява и хидратира добре. Като цяло марката е интересна, с много добър състав, но мисля, че не се предлага в България. Може да бъде открита онлайн в Look Fantastic или Feel Unique. 
Дали бих купила отново? - Не. (Защото цената на продуктите им е доста висока и за тази цена бих пробвала нещо друго, например продуктите на Madara.)

10. NUXE хидратиращ крем 
Кремът беше в travel size комплект, заедно с още 4 продукта, които може да се появят в някой от следващите постове от тази рубрика. Явно съм ги забутала някъде и не съм ги мушнала в торбата за постове, хаха. Честно казано продуктът много ми хареса, защото аз супер си падам по онзи типичен NUXE аромат, който е особено пленяващ. Кремът е за чувствителна и нормална кожа, с много лека текстура, хидратира добре, дори обещава 24-часова хидратация, попива светкавично, добра основа за грим, защото не оставя мазен или лепкав филм. Бих изхабила една цяла опаковка с голям кеф, защото смятам, че притежава всички качества за перфектния хидратиращ крем.
Дали бих купила отново? - Да. 

*Част от продуктите в този пост са ми предоставени от PR/бранд

#comingsoon
Това не са всички изразходвани от мен продукти в интервала 2015-2016, затова очаквайте останалите в следващите постове от тази рубрика! 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments