Рецепта: Веган бонбонки (без печене)

13 comments

Ох, много се вълнувам! Днес за първи път ще представя рецепта за храна в блога и ми е радостно, но и притеснено, защото не знам дали ще ми се получи добре. :D Все пак ще дам всичко от себе си, за да разберете нужното, а и самата рецепта е елементарна, едва ли ще е толкова трудно! :))) <3 

Ще приготвим заедно едни лесни и бързи Веган бонбонки (без печене), чиято рецепта открих - тук, но измених съвсем малко. Единственото нещо, за което трябва да се притеснявате е да си набавите съставките, другото е лесна работа! :)
Необходими продукти:
*насоки
  1. Сусам - Добре е да е суров. Почти във всеки магазин има сусам, при пакетите с подправките. 
  2. Кокосови стърготини - Може да откриете и кокосовите стърготини почти във всеки магазин, отново при подправките.
  3. Рожково брашно - В оригиналната рецепта съставката е какао на прах, но аз реших да заменя какаото с рожково брашно. Какатото на прах е лесно за откриване, но ако реших да ползвате рожково брашно, най-сигурно бихте могли да го откриете в органик маркетите. Моето е от Zoya.BG.
  4. Агаве - Отново може да бъде открито в органик маркетите. Моето е от Zoya.BG, но опаковката, която е снимана е стара и в нея съм пресипала от новия ми буркан, който може да откриете - тук
  5. Годжи бери - Съставката не е задължителна, дори я няма в оригиналната рецепта, но ако решите да я добавите - напоследък стана лесно откриваема и няма да се затрудните изобщо. 
  6. Кокосово масло - Това е една основна съставка, която за съжаление не е много бюджетна (200 мл за ~10 лв). Не съм обръщала внимание дали в супермаркетите има, но съвсем възможно е да се предлага и да бъде на много по-достъпна цена. Моето масло е органик и е от Zoya.BG. Хубаво е да го извадите от хладилника, за да придобие стайна температура, преди да започнете приготвянето на бонбонките. 
  7. Подправки - Според мен не е толкова наложително да слагате, но ако обичате канела, давайте! Първият път ги приготвих така и ми харесаха много! В оригиналната рецепта пише, че може да добавите и звезден анасон и кардамон.
Необходими продукти:
*количество
  1. Сусам - 80 гр.
  2. Кокосови стърготини - 40 гр.
  3. Рожково брашно - 25 гр.
  4. Агаве - 80 гр.
  5. Годжи бери - 2 супени лъжици
  6. Кокосово масло - 50 гр. 
  7. Подправки - по вкус
[В Чирпан нямам везна за измерване на точното количество, но пък се ръководих от посочените грамажи на опаковките и от спомените ми и се получи! :)))]
Начин на приготвяне:
Измервате нужното количество от съставките. Нарязвате на ситно годжи беритата, ако ще ги добавяте. Изсипвате всички съставки в купа. Взимате вилица и разбърквате всичко, докато сухите съставки "поемат" кокосовото масло и агавето. Доста просто, нали? Това е! :D 

След като приключите с разбъркването, може да оформите сместа във формата на квадрат, правоъгълник, звезда, сърце, хахаха, каквото пожелаете, но нека не бъде много тънък слой. Може също да оформите бонбонки във формички, много е удобно за хапване така, а и изглеждат по-добре, ако искате да почерпите с тях. :))) След като ги подготвите, трябва да ги пъхнете в хладилника, за да може кокосовото масло да стегне. Ако не ви се чака много, както на мен първоначално, може да сложите няколко във фризера, за да ги опитате по-бързо.

Та-дааааааа! Имаме си вкусни и здравословни веган бонбонки!

Впечатления
Прекрасни са! Кокосовото масло се разтапя в устата и е просто фантастично! Стоян ги хареса, а на него такива по-страни неща трудно му се харесват. Баба ми също ги хареса, даже искаше да си хапне няколко пъти, а това е добър знак! Съседите, които почерпихме, са казали, че са им харесали. :)
Много се надявам първата рецепта, която правя в блога, да ви е харесала и да сте разбрали всичко. :) Наумила съм още няколко нещица, които искам да си направя, и сигурно ще споделя и техните рецепти.

Поздрави,
Нина

13 comments

  1. Прекрасна рецепта, Нин, браво!

    ReplyDelete
  2. Изглеждат чудесно! Ще се пробва :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да споделиш мнение после! :)))

      Delete
  3. Допада ми рецептата и понеже съм на "сурова" вълна ще ги опитам :)
    Очаквам още такива вкусни постове :)

    ReplyDelete
  4. Номномном, сега ми се приядоха! С две ръце съм "за" още вкусности!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много се радвам, ще се опитам скоро да има пак! :)))

      Delete
  5. от край време искам да пробвам нещо такова,
    страхотна рецепта, пиши още за храна :D

    ReplyDelete
  6. Тези бонбонки са подобни на рецептата за браунито http://mymakeup2013.blogspot.it/2014/06/blog-post_27.html,която правих. Сигурна съм,че са много вкусни :) Искам още рецепти!

    ReplyDelete
  7. О, изглеждат много вкусни! Ще пробвам някой път

    ReplyDelete
  8. Аааа..Днес и аз пуснах рецепта за такива бонбонки в блога :)) Много са вкусни :)

    ReplyDelete