One Of My Days: Разходка в дъждовен ден

No comments

Този ден е от онези дни, в които изобщо не планирам да снимам, но в един момент се появяват разни интересни неща около мен и си казвам - защо пък не? Идеята, да направя снимки за пост от рубриката One Of My Days се появи, докато вървях през Царската градина, след като бях ходила да върша работа в Държавна агенция "Архиви". Много обичам, когато някои дни стават изненадващо интересни, без да са изцяло планирани, напълно от само себе си. <3 Приятно четене и разглеждане! 

През този ден имах работен ангажимент, който приключи много бързо, защото изкарването на карта за Държавна агенция "Архиви", не става веднага, а трябва да чакам "да се наканят да се качат горе да заверят картите". Ха. Забавна работа. След като попитах, дали са сигурни, че утре ще е готово, и ми отговориха с това, реших, че ще продължа приключенията си с тях след празниците.
След като денят ми се освободи, реших да си направя една голяма разходка и да ида до няколко книжарници, в които да проверя дали няма да харесам нещо различно, за подарък на Димитър, от това, което вече му бях избрала за рождения ден. Минах през Царската градинка и забавих крачка, дори поспрях, защото беше толкова зелена и свежа и някак ме зареждаше с всичко това.



Маршрутът ми минаваше през Градинката пред Народен театър. Времето се начумери още повече и започна да капе. Аз бях с шапка! и качулка и това не ме притесни ни най-малко. 
Първата спирка беше Orange на Графа, а после минах и през Helikon. 

После - Greenwich Book Center. Нииищо не харесах. Определено не търсих безцелно, де. Знаех какво искам, но така и не го откривах. *Все още рожденият ден на Димитър не е минал, затова няма да споменавам какво точно съм търсила, хаха. Към датата на публикуване на този пост, подаръкът му вече е готов, хихи.*

Спуснах се по Витошка с идеята да мина да свърша още една работа, свързана с изненадата, която готвих, и да се прибера. Заваля доста, аз не носих чадър, но набързо се поуспокои и не трябваше да се покривам. Посетих книжарница Ciela, която е на мястото на магазина на Sport Depot, който затвориха, но и там останах разочарована. 

Свих по Патриарха и реших последно да пробвам късмета си в книжарница Helikon. Е, и тук нищо не харесах и се завърнах към другите си идеи, които се радвах, че имам.

Тъкмо се бях запътила към Петте кьошета и Ат ми писа, че ще ходят към Serdica Center и аз реших да ги придружа, а и исках да проверя дали случайно там няма да изкочи нещо друго интересно за подарък. Разбрахме се да се чакаме на спирката над подлеза, в който е нашият любим клуб "Mixtape 5", и аз се запътих натам. 
Дъждът спря и спокойно си вървях и снимах. 


Пристигнахме в Serdica и се мушнахме в Lush. Много голяма грешка направих, че влязох там. 
Направих непланирана покупка, дори излишна за момента, но в Lush сякаш е трудно човек се въздържи. Хубавото беше, че поне бях тествала и двата продукта, които си закупих, защото съквартирантът ми е луд Lush фен и ги имаше преди това. Миналото лято изпробвах няколко пъти шампоана I Love Juicy и много ми хареса - идеален за моята коса, пристрастяващ аромат - велик! Душ гелът Yuzu & Cocoa го пробвах наскоро и мнооооооого ми хареса аромата. Много са икономични - едни от най-икономичните Lush продукти, затова реших да си взема най-малките опаковки - имам много душ-гелове, сапуни за тяло и шампоан, не иска да взимам нещо голямо, защото ме чакат и други неща, които трябва да изхабя.



Минахме праз DM, Orange и си купихме пекан в какао от Старата фурна. Много вкусно! 

Седнахме да си починем. *Минута за снимка.*

Малко след това потеглихме. Минахме през Али Баба за фалафели и бургери и се прибрахме.


Вечерта си прекарах с Шеметни години. Почнах да го гледам, след The Big Bang Theory. Минах и през органайзера и така приключи моят ден. 
В следващия пост от тази рубрика, очаквайте деня след този, който също се оказа така неочаквано интересен, а отново не бях решила да го снимам.
*Снимките са правени с телефона ми
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments