Food Haul: Balev Bio Market + Update

13 comments
Откакто се отказах от всички вредни сладки продукти, които се размотават наоколо, освен алтернативни подсладители, започнах да търся и алтернативни сладки неща. Както бях споменала, има много хубави пълнозърнести, сурови, био продукти с добри съставки, които са една по-здравословни алтернатива и от тях не смятам да се отказвам. Но уловката е, че те са много по-скъпи от стандартните шоколади, бисквити и т.н. и това определено ще ми помогне да огранича цялостното количество, което ще изяждам, което само по себе си ще ми е от полза.
UPDATE  на "Personal: Ограничавам захарта"
Преди да кажа какво постигнах до този момент в борбата с бялата захар и вредните подсладители, искам да видите, ако не сте до сега, поста, който бях направила по темата - тук
Едно от основните неща, които исках е да спра да пия кафето си със захар и гордо заявявам, че от онази седмица, в която обещах - не съм пила кафето си със захар. Пия го с малко сироп от агаве.
Не съм хапвала никакви шоколади, вафли, кроасани и др. такива сладки неща, които стандартно приемах в не малки количества. Единственото ми съгрешение беше една малка суха паста и 3 бисквити с масло, които хапнах в момент, в който отчаяно се нуждаех от нещо вредно и засищащо глада за сладко. *Добавям и още две съгрешения, които си опрощавам - торта за рождения ден на две слънчица и бонбон за рождения ден на моето слънчице.* 
След тези съгрешения, се реших да разгледам какво има в органик маркетите и да си харесам нещо сладко, което да е полезно и да е алтернатива на всички изброени гадости. Харесах си няколко неща в My Organic Market и поръчах. За тази поръчка и нещата, които си взех от там, може да прочетете - тук
Реших да направя поръчка от Balev Bio Market, защото исках да си поръчам един козметичен продукт, но покрай него, си поръчах и още няколко неща за хапване, които отиват в кутията за сладки и, заедно с другите, които имам, се надявам да са ми достатъчни поне до средата на август, но ще видим. :))) 
1. "Doves Farm Organic" Apple & sultana flapjack
Пет десертчета с ябълки и стафиди, по 40 гр. Мисля, че всяко е опаковано самостоятелно, защото в Балев видях други разновидности, които се продават поотделно. Все още не съм отворила кутията, но ще дам отзиви по-натам за самите сладкиши. Производител е Великобритания, сертифицирани са като органични, дори имат сертификат за Fairtrade, но не пише за коя точно съставка се отнася. 

2. Сушени Годжи бери
Скоро не си бях взимала, а преди ги добавях в закуската си, ако си правех такава изобщо. Сега освен за същата цел, ми трябват и за приготвянето на сладки неща. :) Произход: Китай, от което леко ме побиват тръпки, а и годжитата не са органик, но ще го преживея. :D

3. "Bohlsener Mühle" бисквити
Нямам търпение да опитам тези био пшенични бисквити с черен шоколад, които изглеждат много добре, но ще почакат известно време. Подсладителят в случая е сурова тръстикова захар, което ме устройва. Производител: Германия.

4. "Bohlsener Mühle" пълнозърнесто ръжено брашно
След като спелтовото ми брашно, което имах от 2 години, хахаха, бе проядено от молци, реших да взема ново органик брашно, което да е за бъдещите ми творения в кухнята и, което искрено се надявам, да изхабя много по-бързо. 

5. "Курабийница" меденка
Тази био меденка с рожков я загледах и при ровенето ми в My Organic Market, но не я поръчах тогава, а го направих сега от Balev. Но вече е в историята и беше уникална. ;х Не съм яла по-вкусна меденка. :( Производител: България.

#ninaaskyou
Планувам да започна да правя постове за хранителни продукти - да правя нещо като ревюта. Идеята ми е да пускам пост веднъж в месеца и да е нещо като рубрика, но може да не е абсолютно всеки месец, ако нямам какво ново и интересно да споделя. Искам вашето мнение относно това! Искате ли нещо подобно в блога?


#personal
Чакам малка пратка от Zoya.BG с рожково брашно, кокосово брашно и кокосово масло и се развихрям в кухнята. Открих супер яка рецепта, без печене и искам първо нея да пробвам! Ще споделя непременно!


Благодаря, че ме четете! 
Поздрави, 
Нина


13 comments

  1. Браво за захарта!
    Всеки е грешник малко или много. Сладките ти грехове ще бъдат опростени! (Като моят - черен шоколад) хехе

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хохо, надявам се! Ще се постарая да не се повтаря! :D

      Delete
  2. И аз много се изкушавам с органик сладкишите,но все се въртя в магазина и купувам и шоколад хихиих До нас в био магазина правят веган торти,скъпиииии са,но си облизваш пръстите от вкусотия. Искам такива постове дори 3 пъти в месеца:)) Тази меденка я искам и аз <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супр, Галка! Ще се постарая да реализирам това, което си мисля, но да видим, че ме чака един много напрегнат месец изпълнен с работа и учене за държавен и нямам идея как ще се развият нещата. :)

      Delete
  3. И аз ще се присъединя към Галя, искам меденката. Нина, страхотна публикация и лично аз също ще се радвам да чета повече подобни в новата ти рубрика :)) поздрави, Мая

    ReplyDelete
  4. Нещата на Doves Farm са страхотни! : ] Пробвала съм въпросните сладкишчета, но с банан и манго. A, от 2 години използвам бялото и оризовото им брашно, които са без глутен + шоколадовия корнфлейкс. Аз лично много ще се радвам, ако има повече ревюта на подобни продукти : ] - Ая

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, вече нямам търпение да ги пробвам, но ще почакат още, че сега с домашните неща май ще си залъгвам глада. :D :P Супер! Щом има желаещи и има хора, на които ще им е интересно, изобщо няма да се замисля и ще ги правя! :)))

      Delete
  5. Защо не ползваш мед? Според мен това е възможно най-полезния подсладител. Шоколадът също не мисля, че е вреден, особено ако си взимаш черен с над 70% какао. Аз винаги си имам мед и шоколад вкъщи, защото с моите постоянни хипогликемии лятото са ми жизнена необходимост.
    Всъщност защо не заместваш сладкото с плодове? Поне при мен работи на 100% дори и да не го правя нарочно, защото трябва да хапвам повече сладко, а предпочитам плодовете.

    Обичам блога ти и ще се радвам, ако споделяш по-зелени рецепти (стига да не са десерти xD). Напоследък и аз се старая да хапвам малко по-здравословно и да си приготвям храна вкъщи възможно най-често.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз ползвам мед, обичам мед, но понякога само медът не те засища, особено като си бил така пристрастен по някакъв начин от бялата захар и вредните сладки, хаха. Аз имам някаква непоносимост към какаото, в по-големи количества, и се старая да го избягвам като цяло. Плодовете не могат да ми заситят лично моя глад за сладко. :D
      Съжалявам, че ще те разочаровам, но рецептите като за начало ще са точно на десерти, ахахах, сега съм на такава вълна, надявам се да не спреш да ме четеш. ;( :D :))) <3

      Delete
  6. и аз мисля, че шоколада не е страшен. от край време ям черен шоколад със стевия и ми е идеално - не се изкушавам с вафли и прочие и все пак си взимам сладкото.
    иначе ГОДЖИИИИ БЕРИИИИИИ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ясно, че не е. Страшни са гадориите, които слагат в шоколадите, най-вече в млечните. :))) Аз скоро и със стевия ще се запася. :)))

      Delete
  7. Даваш добри идеи с нещата които си си взела :-) Получавам порив да направя някоя тава с бисквитки или нещо здравословно и сладичко в същото време. От няколко месеца ми се иска да си направя кукита с овесени ядки, бадеми и мед, толкова лесно изглеждат. Мисля си че ако има достатъчно време всеки може сам да си прави тези прекрасни здравословни десерти, хем по-малко $ хем ще са домашни и после уханието в апартамента м м м...

    ReplyDelete