December Favorites'15

No comments

Ах, този декември беше невероятен! Просто... С думи не мога да опиша някои моменти в него, но все пак ще опитам, може и да успея по някакъв начин да преразкажа чувствата и емоциите си. Този месец сякаш беше перфектен. Имаше само хубави моменти, всичко беше по план, вървеше по масло. Нямаше спънки, но пък моментите се нижеха и неусетно си отмина. Приятно четене!  

Елхичката
Много обичам да украсявам елхата си. Миналата година не можах, защото бях на гости у приятелка, по време на празниците, през които и се изнасях от старото място, на което живеех. Тази година обаче, в новата квартира (поредната), имам най-перфектното място за елха и със страшно желание и настроение я украсявах, докато слушах коледни песни. Ах, колко бързо идва този декември и колко бързо отлита...

Едно от планираните пътешествия за месеца беше с крайна цел Русе, а събитието, за което тайфата от София се "изсипа" там, беше концертът на Всеки Следващ Ден и SPOT. Естествено моята основна причина да бъда там далеч не беше това. Пътят отново беше весел и приятен, защото бях с приятели. Концертът беше страхотен, както всички на Всеки Следващ Ден. После, с повечето от софийското и русенско крю, избухнахме стабилно в Plan B. Това място ми е много любимо вече. Пускат супер комерсиална музика (без чалга), но до някъде покрива моя вкус за комерсиално и се изтърпява успешно. Атмосферата е приятна и  е едно добро място за подобен тип "разпускане".

ZIDO Whole Food
Вечерта, в която беше концертът на Всеки Следващ Ден, купих крекерите от някакъв магазин в центъра на Русе, изключително привлечена от опаковката им. Реших да си ги оставя за София, но толкова много исках да ги опитам, че отворих едната кутия в колата, докато се прибирахме и онемях! Дадох и на приятелите ми да опитат и те ги харесаха страшно много! След като се прибрах в София, видях, че в кварталния магазин също предлагат стоки на марката и си купих още крекери и бисквити. Страхотни! Съдържание, вску, цена! Всичко!

Рождения ми ден
Не знам дали започвам да се превръщам в човек, който не обича (да не кажа - мрази) рождения си ден, но определено през това време от годината изпитвам една такава особена носталгия и тъга, не знам как да го обясня. Не. Аз не го мразя, но определено в някакъв момент от деня не се чувствам на седмото небе, че "днес е моят ден" и искам да минава по-бързо. 
Тази година 14-ти беше много по-позитивен, в сравнение с миналогодишния, който се оказа в един по-особен период от живота ми. За 2015-та си бях казала, че ще ми бъде яко, ще поканя приятели и ще се забавляваме за сметка на всичко. На самата дата се видях с Ан, свърших малко работа и се прибрах, прекарвайки спокойно остатъка от деня. След някой друг ден направих и парти вкъщи, което беше страхотно! Изкарах прекрасно с приятелите си и получих супер подаръци,  за което им благодаря много! <3 

Първи полет
След пътешествието до Русе, дойде време за едно по-особено и вълнуващо пътешествие, това до Испания, и един особено пленяващ първи полет, за който ще си спомням винаги. Никога няма да забравя как се бях паникьосала вечерта, преди излизането. По някаква незнайна случайност успях да заспя за 30 мин - 1 час и се събудих с напълно изчезнало чувство на притеснение, не знам какво беше това чудо. Никога няма и да забравя как седнах в самолта и си казах - е, това е. Никога няма да забравя как София беше студена и леко мъглива. Никога няма да забравя как самолетът усили рязко и се отлепи от земята. Никога няма да забравя малкото момиченце отред, с което гледахме през прозореца, през цялото време, докато самолета не изправи в небето и как си казах - нея не я е страх, та мен ли ще ме е страх *пляс, един въображаем шамар*. Никога няма да забравя изгрева и всичките му прекрасни етапи. Никога няма да забравя колко изморена бях и как се опитвах да заспя, докато отзад дете ни риташе седалките, без да му бъде направена забележка, в продължение на 3 часа и половина! Никога няма да забравя интересния ландскейп на Испания и снишаването над земите ѝ. Никога няма да забравя моментът, в който направих тази снимка (имам я в много по-добро качество, но ще я видите в специалния пост за Испания). Никога.
Испания
Усещанията на "първия полет", се замениха с усещанията на "чужда земя". До сега съм ходила единствено в Румъния, където също ми беше интересно и вълнуващо, но знаех, че в Испания ще е друго и така си беше. Повече за това ще разкажа в поста, който възнамерявам да пусна. Все още не съм започвала със снимките, а те са мнооого и определено ще ми отнеме време, но и през това ще мина някой ден.
Нова година
След като се върнахме от Испания, поехме към далечната северна шир. Поехме към Русе. От там пък пътят ни отведе на югозапад и по-точно - село Крушуна, където щяхме да прекараме няколко дни с приятели и да посрещнем Нова година. Мястото, което бяха избрали, беше много добро - къща за гости "Крушунска панорама". Чисто, приветливо, с всичко, от което се нуждаеш, за да си прекараш добре, да си сготвиш, да ти е топло и уютно, с готини собственици. Изкарахме там 3 нощувки в супер компания и смело мога да кажа, че това е една от най-приятните ми Нови години. 

Това бяха всички мои любимци за декември'15. 
Надявам се да ви е било интересно! 

До скоро! 
Нина

No comments