One Of My Days: 15.01.2016

No comments

След като едни от най-хубавите ми почивни дни свършиха и се върнах към стандартния ритъм на живот в София, доста ми доскуча. Захванах се с работата и не си подавах носа много навън. Ето защо един ден, когато Ат беше в почивен ден и ми каза "Хайде на разходка!", аз реших да се съглася и да си освободя един ден за малко социализация. През точно този ден ще ви преведа днес с този пост от една от най-любимите ми рубрики в блога - One Of My Days. Приятно четене! 
*Снимките са правени с телефона ми, домързя ме да нося с мен фотоапарат. 
Закусих и пих кафе набързо. Стандартното - запечени филийки с топено сирене, пуешко филе и кашкавал и кафе с мляко. Веднага след това се мушнах под душа и по възможно най-бързия начин се окъпах. 

След банята, последва грижата за лицето.

Използвах:
  • Борова вода на Florihana (виж) - за тонизиране
  • Крем за лице Unica (виж) - за хидратация и грижа
  • Масло от роза и шипка Zoya Geos Pretty (виж) - за недостатъците

Избрах си аутфита и веднага след това смених раницата с любимата Ted Baker.
Напоследък се връщам към стария си любимец, но да си призная - нищо не може да измести Tom Ford Black Orchid. Нищо. Едва ли ще намеря друг парфюм, който да ме грабне толкова, като него.

Една снимка с черно-сивия ми аутфит. И съм готова да изляза!

Тръгнахме по Витошка. Влязохме в няколко магазина. Аз за малко да си купя клин от Yamamay (btw, наскоро отвориха магазин там), но нямаха моя размер, а Ат си купи книга от Greenwich. 

От Витошка поехме към Графа.

Спряхме се в Orange Center, защото трябваше да си купя refill за органайзера.

Бях решила, че ми се яде мекица от Мекица & Кафе, но Ат даде страхотното предложение да идем в Дивaка и да ядем картофки със сос Рокфор и бира и аз просто нямаше как да устоя! Но преди да го направим, минахме през градинката на "Свети Седмочисленици" и се запътихме към Смесен магазин 1, но вместо на него, попаднахме на новооткрития магазин "ZOYA - билки, масла, козметика" откъдето си купих и нещото, което си бях харесала в Zoya.bg.


Следваща спирка - Дивака. Така добре ни дойде, след обиколката, че не беше за вярване! Беше ни трудно да станем, защото ни се приспа, а и коремите ни натежаха, но не след дълго го направихме и с това разходката ни приключи. 


След като се прибрах, се преоблякох и снимах за този пост, хах! Лакирах се с новия син лак и полегнах малко да отдъхна и да проверя какво се случва в интернет пространството. *Да, да, елхата ми още стои, скоро ще я махна, обещавам.*

След кратката почивка, изтрих очния си грим с мокра кърпа и се мушнах под душа. Остатъка от грима махнах подводно, хаха - първо със сапун на Dr. Bronner's за очната зона, а после използвах ел. четка за лице Magnitone Lucid и гел за лице на Alteya Organics, за да махна всичко останало. 
Завих се на топло под одеалото и с трепет се захванах да тествам новия продукт, който си купих. Първо тонизирах лицето с розова вода на Alteya Oranics и реших да пропусна крема за лице, въпреки че на гела пише, че може да се използва и след крем, за да видя само неговото действие. Aloe Vera gel на BioAroma - за допълнителна хидратация, защото лицето ми напоследък нещо много ме мъчи с разни сухи участъци и такива неща. На първо четене беше много приятен, не е мазен изобщо, попива бързо, разнася се лесно и оставя кожата кадифена. Може да натрупам още впечатления и да направя цялостно ревю, знае ли се. 

Приключих с козметичната част, направих няколко упражнения от китайската практика, която отново започнах да практикувам, но бях някак много разсеяна и реших да спра, защото изобщо не вниквах в това, което правя, а тъй като отдавна не съм правила упражненията, трябва да внимавам повече.
Захванах се с органайзера. Добавих refill-а от Filofax за седмичното разпределение, което си купих по-рано същия ден. За другите раздели си имах вече подготвени листи - някои бях отделила, когато си купих планера, за да използвам за 1 цяла година (месечното разпределение), а други раздели се нуждаеха само от обикновени листи, за да продължа.
Денят завърших с няколко епизода на "How I Met You Mother".


И така, това беше моят 15.01.2016. 
Надявам се да ви е било интересно, 
дори до някаква степен полезно. 

Поздрави и до скоро! 
Нина

No comments