TL;DR: Мобилно приложение за 90-дневната диета

No comments


Иконка на приложението
Както писах вчера във вчерашния пост - започнах 90-дневния режим. От известно време следя информация по темата и реших да го пробвам, като си бях казала, че ще го изпълнявам, но не съвсем и не на всяка цена (ще продължавам да пия бира, пък!), тоест - ще си позволявам волности, защото целта ми не е да сваля много килограми, а някой друг излишен + да видя как ще се чувствам с подобен режим на хранене. Избрах именно 90-дневната диета, защото една от основите, на която лежи, е разделното хранене, което от години искам да изпробвам, както и балансираното хранене, а не гладуване и адско лишаване, както са повечето хранителни режими. Концепцията ѝ е много интересна и комплексна и точно това ми хареса. Може да прочетете повече за същността на диетата в сайта на приложението 90-Day Diet. Пълна информация, както и лични съвети, може да получите в страхотната Facebook група "90 дневна диета" - там е публикувана цялата книга (в отдела "Files") и още много други страхотни материали, които обясняват и помагат на започващите режима.
Зачудих се как ще си следя дните и реших да проверя дали случайно някой не е направил приложение, което да ме улесни. Е, бяха направили и то не едно. Аз цъкнах върху първото 90-Day Diet, което имаше най-голям рейтинг, отворих го и си казах - това е! 

Приложението е на български, като има опция и за английски език. Чак не можах да повярвам! Достъпно е само за Android. Интерфейсът е страшно опростен и много удобен. Като стартирате диетата (с еднократно цъкане на един от дните), всички дни ви се оцветяват в различен цвят и е супер лесно да следите и да знаете всеки ден каква група храни може да ядете. Освен това, като натиснете някой от дните от седмицата, ви излиза информация за съответния ден. Примерно за Протеинов ден - информация за закуска и какво може да ядете за обяд и вечеря + примерни менюта! 
Можете също да добавяте за всеки ден килограмите си и талията, като после има опция за следене на прогрес. Абе, awesome! От настройките може да премахвате водните дни, ако няма да ги спазвате, което е супер! Също така има едно бутонче "i", което ви отвежда към още допълнителна информация за диетата + рецепти. Може също да изведете тази информация, като натиснете "Описание на диетата" от допълнителното меню. Тази информация може да четете не само с мобилно устройство, а и на компютър/лаптоп с този линк - 90dnevna.com. Горещо препоръчвам!

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments