TL;DR: Насипно от Zoya.BG

No comments

Още миналата седмица, като си закупих тези продукти и все още обмислях идеята за новата поредица кратки постове (TL;DR), имах желание да напиша няколко реда за тях и още нещо. 

Както споделих и в Instagram, страшно се радвам, че един от най-любимите ми магазини (Zoya.BG) подкрепя идеята на СИПИ.еу, а именно - да намалим използването на опаковките за еднократна употреба. Да, и на мен ми харесват красивите опаковки, но честно казано, предпочитам да мина без тях, като знам, че по този начин допринасям за една по-чиста Земя. 

Говорейки за опаковки, искам да ви споделя нещо за последното ми посещение в Billa. Всеки път като взимам от онези еднократни пликчета, в който трябва да си сложа плодовете и зеленчуците, за да ги измеря,  ми се къса душата и в съответния ден до мен имаше служител и се престраших да го попитам дали е възможно да не си слагам продуктите в пликчета, а да бъдат без, но пак да ги измеря и да залепя лепенката с цената само върху един от тях. Той ми каза, че мога да си взема само една краставица без плик, но ако са повече - трябва плик, защото на касата можело да ми направят проблем. What? А, може и момчето да не е знаело. Следващият път ще разпитам повече хора. А и какъв по-точно проблем ще ми направят? Не стига, че им нося пари и ще спестя пликчета, а и да ми правят проблем. Хм. Страшно излишно е това и носи толкова вреда! 

Да се върна на продуктите от Зоя.БГ... Избрах си да тествам един от скрабове с кафява захар, кокосово масло, био кафе и етерично масло от канела, както и масло от кайсиеви ядки. Скрабът е В Е Л И К - определено ще се върна с по-голямо бурканче, за да ми го напълнят цялото! В магазин "Зоя.БГ- Билки, Масла и Козметика" имат много насипни билки, твърди и течни масла и други продукти, с които можете сами да си забъркате домашни козметични продукти. Продават и опаковки за многократна употреба. В магазина им "Смесен 2" (на Малките 5) имат насипни храни. Оналайн също можете да пазарувате насипни хранителни продукти и др. 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments