One Of My Days: Burgers & Escape Room

No comments

Това е от онези дни, планирани отрано, които чакаш с нетърпение, защото ти е писнало да си стоиш вкъщи и да не си подаваш носа навън. Ден, с пълна програма, защото някак свободното време, на всички замесени, е успяло да съвпадне. През тази прекрасна събота, бяхме замислили две основни неща - бургери и escape room, като третото - бар, беше под въпрос. В този пост ще ви преведа през всичко, което се случи на именния ми ден - 14 януари. Приятно четене и разглеждане! 
Знам, че в някой от постовете си, обяснявах, че ограничих кафето. Това си беше чиста истина за тогава (лято, 2016), но знаете, че никога не съм била крайна за едно или друго. Та, постепенно отново увеличих честотата на пиене сутрин, а напоследък го пия редовно, защото се отказах от разтворимото и почнах да пия т.н. турско кафе, а така е определено още по-прекрасно. Откакто приключих 90-дневния режим, закусвам почти винаги с банан, но в този ден нямах и закуската беше нещо много любимо, но за жалост по-калорично, хаха - сандвичи с месо и кашкавал. *Благодаря на Мани и Мартин за чашата, обожавам я!*
Трябваше да свърша малко работа, както и да подготвя INSTAdecember'16, с което и се занимавах, докато не стана време да вляза в банята и да се подготвя за излизане. След банята последва, както обикновено, грижа за кожата, която не се е променила, само продуктите са различни. През зимата кожата ми е изключително суха и, след всяко излизане от банята, буквално започва да се лющи, затова няма как да пропусна крема за лице. Наскоро се сдобих с нов на Eubiona, но ще ви разкажа за него повече в бъдещия Zoya.BG Haul, който ще пусна през новата седмица. Устните ми са в същото положение, като кожата на лицето - сухи и опънати, след баня, затова, както знаете, Badger е моят верен помощник в хидратацията и подхранването им, от няколко години. Кремът на AVON, за който ви говорих малко повече в поста - First Impression: Avon Christmas Gift, допълва цялостната грижа. За финал - лосион, от зимната колекция на Zoella, който използвам като крем за ръце. 

След грижата за кожата, следва и една обратна на това стъпка, но пък много любима - грим. През този ден използвах тъмно сивия цвят от палитрата (Cocoa Couture) на AVON, заедно с черното (Blackout) от палитрата Naked 2 - много просто решение, но достатъчно за мен. Спирала, фон дьо тен, контур на скулите, малко руж, както и любимата ми част напоследък - оформяне на веждите. За финал, но от изключително значение - устни. Избрах да изляза със смесено матово червилo (#05 + #10) от серията на Golden Rose - Longstay Liquid Matte Lipstick. Знаех, че след хапването, ще трябва да refresh-на, затова си взех с мен и черното им матово червило, върху което малко по-късно сложих #05 и се получи страхотна комбинация - супер мрачна.

Бяхме се разбрали за 18 ч. на Витошка. Излязохме в около 18 без 20, когато валеше страшно много сняг. Беше върховно! Естествено - без чадъри, с качулки, шапки и увити шалове, успяхме да се доберем до мястото на срещата, но само защото по едно време снегът спря. Щеше да ни затрупа някъде по пътя! 
Мястото за хапване беше избрано предварително. Тъй като сме си поставили за цел да опитаме всички места за готини бургери в София, този път посетихме - Smuggler's Diner

Нямаше как да не снимам наоколо, дори това да определяше навлизане в личното пространство на всички на масата, хаха. На тази снимка Димитър си похапва салата колсло и пие шейк Елвис.
Марина заложи на Bloody Mary и такос.

Картофките им бяха страхотни, а и признавам - начина, по който ги поднасят е супер симпатичен и запомнящ се. Аз пих тъмно Stolichno, защото си отива супер много с такъв тип храна. 

Бургерът на Димитър леко ми е избягал от фокус, но все пак се вижда изяществото. Той яде двоен чийзбургер с допълнително бекон.

Сашо заложи също на чийзбургер.
Аз избрах да ям двоен Смъглърс бургер, защото, по описание, супер много се доближаваше до моят незабравим бургер от Испания на Tommy Mel's. В интерес на истина, нямаха много общо, но това не означаваше, че Смъглърса беше лош. Напротив. Беше страхотен. Дори, ако трябва да избирам по един бургер от местата, на които до сега съм яла, този на Smuggler's Diner се нарежда след Double Skapto Bourbon на Skaptoburger. Хлебчето беше супер хрупкаво, а чедърът беше един път. Единственото нещо, което ми липсваше, беше беконът. 

След като хапнахме доволно, се отправихме пеша към следващата дестинация за деня - Room Of Alice. Бях поканена, от създателите ѝ, още миналата година, но тъй като е доста трудно да организираш приятели и своето време, чак сега успяхме да отидем. 

Бях много развълнувана, защото никога досега не бях участвала в подобно нещо. Само бях чувала, че съществуват такива стаи, защото напоследък са доста популярни. Моите приятели също не знаеха какво точно да очакват, а и реално всяка една такава стая се различава с тематика, загадки и дори да си бил в някоя друга, винаги това, което ще ти се случи в следващата, е една голяма въпросителна.

Темата на тази, както предопределя и самото ѝ име, е Alice In Wonderland. Двете момичета - приятелки, на които им било скучно един ден и решили да създадат тази стая на чудесата, са измислили всички загадки сами и са изградили цялата стая собственоръчно, което е наистина впечатляващо! 
Може да погледнете Фейсбук страницата на Room Of Alice, където има качена и наша снимка, заснета след играта. Ние завършихме съвсем малко след времето от 1 час, за което трябва да успееш да излезеш от стаята. Но момичетата ни казаха, че сме се справили много добре, защото почти не са ни подсказвали, а и ни беше за първи път все пак! 

Също така, стаята си има собствен сайт - roomofalice.com, в който може да прочетете повече за играта, както и да направите директна резервация чрез удобната форма. 

Аз искрено благодаря на момичетата за поканата и осигурения достъп. Страшно много се забавлявахме и се радвам, че именно тази беше моята първа escape room. 
За край на вечерта, все пак решихме да пийнем по нещо. Минахме през ARTarea, където беше пълно, за огромно съжаление, защото имаше доста яко парти същата вечер. Преместихме се в Петък, за едно питие, защото музиката беше изключително скучна, след което се прибрахме и така завърши чудния ми ден! 



*Room Of Alice ни осигуриха безплатен достъп до стаята

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

No comments