My Beauty Favorites: Makeup

No comments

Много се радвам, че си спазвам обещанията, които дадох не само пред вас, но и пред себе си, и ви представям вече втори пост от beauty рубриката за любимци. Днес ще ви разкажа за 4 мои любими продукта от декоративната козметика, 3 от тях са дрогерийни, а един е от по-високия клас. Надявам се да ви е интересно и да ви бъде полезен този пост! Приятно четене!
Makeup, Rimmel, Urban Decay, Golden Rose, Essence, Eyeshadow, Lipstick, Eyebrows, грим, козметика, червило, сенки

ESSENCE - Сенки за вежди
Никога няма да забравя, как благодарение на Габ - една от най-добрите ми приятелки, започнах да си попълвам и оформям веждите. В продължение на няколко години го правех само и единствено с молив, като съм пробвала няколко марки, но най-често ползвания, през това време, беше на Alverde, за него ви говорих в предния пост от тази рубрика - My Beauty Favorites: All Time Faves. Един ден, търсейки за пореден път цвета на Alverde, реших да си купя този сет сенки за вежди на Essence, просто да пробвам. Е, това определено беше най-добрият ми ход, защото си взех малко по-тъмните цветове и разбрах, че се получава много по-добре с тях, отколкото с онзи светъл цвят, който дотогава ползвах, чак не знам какво съм си мислела, хах. Освен, че се нанасят много по-плавно и приятно от молив, са доста по-икономични. Не съм пробвала сенки за вежди на други марки, но впечатленията ми от тези са много добри - дават ми желания резултат, нанасят се лесно, трайни са и после много лесно се свалят. Цената им, от около 5 лв, е повече от достъпна и ги смятам за един отличен продукт, без който в момента не мога да живея. В комплекта има и помощни шаблони, с които може да си очертавате лесно веждите, ако вашата форма и големина са сходни с наличните. Аз лично не ги ползвам, защото нито формата ми съвпада, нито големината. Като допълнение има и mini четка, която да си призная - не ми е изобщо удобна и не я ползвам. 
*Сенките за вежди на Essence, може да бъдат закупени от щандовете на марката или онлайн от - тук
*Цена: около 5 лв. 

RIMMEL - ScandalЕyes гел очна линия 
И това е продукт, който не съм ползвала досега, с такава формула, но точно когато си купувах сенките за вежди (явно съм била в някакво авантюристично настроение), си взех и тази нова гел очна линия на Rimmel. Като цяло имам клепачи, които размазват лесно всичко, което сложа върху тях, затова винаги съм си имала проблеми с моливи и разни по-неиздръжливи очни линии. Смятах гел очната линия за продукт, който не би се задържал за много дълго върху очите ми, затова все бягах от него. Откъде да знам, че те наистина засъхват добре и после са бетон, ако са качествени. В случая - издръжливостта на тази ме впечатли силно, но тя се води и водоустойчива, с трайност до 24 ч. Без размазване, без отпечатване, ако съм създала нужната основа на клепача. Също така - получавам супер плътност и наситеност на черния цвят, което е страхотно. Има две неща обаче, които искам да отбележа - забелязах, че ако прекаля с наслояването, се получава ронещ ефект, но това зависи от моята лична намеса, затова не го отчитам толкова като минус. Единственото неприятно е свалянето, което не е трудно, но се премахва под формата на ронене и образувалите се парченца дразнят много неприятно клепача, което никак не е окей и трябва да сте по-внимателни. Ако оставим това настрана, тази очна линия ме спечели и занапред ще дам шанс и на гел очни линии на други марки, за да сравня и нищо чудно скоро да се появи друга, която да измести тази.
*Гел очната линия на Rimmel, може да бъде закупена от щандовете на марката.
*Цена: около 12 лв. 

GOLDEN ROSE - Longstay Liquid Matte Lipsticks
Целият hype по течните матови червила си е напълно заслужен, защото толкова удобни червила, за които не трябва да се притесняваш, не съм ползвала. Особено напоследък, когато все по-често излизам с червило, най-прекрасното нещо е да знам, че го слагам и мога да го погледна след часове, като дори тогава то си е все още на мястото или се нуждае от лека корекция. Да, това е третият продукт с формула, която досега не бях пробвала, и определено ме зариби да посегна към течните матови и на други брандове. 
Конкретно за червилата от серията Longstay Liquid Matte Lipstick - впечатлена съм от качеството на продукта - нанася се плавно, не засъхва прекалено бързо, че да не може да го разнесете нормално, но достатъчно, за да сте сигурни, че, докато излезете от вас, то вече ще е такова каквото трябва, за да не се размаже и да се държи часове. 
Трябва да внимавате при нанасянето, защото ако сбъркате, може да ви се наложе да ползвате мокра къпа (аз така правя) или нещо друго, защото корекциите са малко по-трудни, заради силния пигмент.
Харесва ми това, че може да го нося върху всякакво червило. Експериментирам с различни комбинации и в същото време качествата, като трайнист и мат финиш, остават. Любима такава комбинация е Golden Rose Velvet Matte #14 или #02 с Golden Rose Longstay Liquid Matte #10 отгоре, като се получава нещо като пепел от рози. Другата много често ползвана от мен комбинация е Golden Rose Longstay Liquid Matte #05, а върху него #10. Една от любимите ми вечерни комбинации - Golden Rose Velvet Matte #33 (черното) + #05 от течните матови. На снимките на Outfit Of The Day: A$AP Rocky & Nike съм с тази комбинация. Когато смесвате две матови, освен, че получавате нов цвят, издръжливостта е много по-голяма.
Свалянето не е лека задача, но не е и кой знае колко трудно с подходящ продукт за дегримиране. За мен определено си струва да отделя малко повече време, като съм имала такъв резултат. Относно изсушаването на устните - такова аз лично не видях, а съм ги ползвала само през зимата. Винаги обаче, каквото и червило да нанасям, слагам малко балсам, може би затова не съм имала проблем.
Нямам търпение да се запася с още цветове. Сега съм хвърлила око на #15.
*Матовите течни червила на Golden Rose, може да закупите от щандовете в дрогериите или в моловете. Онлайн може да поръчате от сайта на Golden Rose
*Цена: около 7 лв.

URBAN DECAY - Naked 2
Откакто си взех първата по-многоцветна палитра, за която ви говорих в REVIEW: Physicians Formula "Shimmer Strips" Nude Eyes palette, се зарибих изключително по сенки и все повече започнах да се заигравам. Това обаче означаваше, както всички момичета знаят, че желанието да притежавам по-качествени палитри, с повече цветове и възможности, ще се засили автоматично. Продуктите на Urban Decay са ми били винаги много интересни и знаех, че това е първата палитра, от по-висок клас, която искам да притежавам. Благодарение на моя приятел, който ми я подари за рождения ден, това мое желание се сбъдна. 
Вече съм ползвала няколко вида палитри, на различни марки, както съм тествала доста в магазините и съм гледала ревюта, и дори да нямам директен опит със 100, по пътя на логиката и личния опит досега, мога да си правя съответните заключения за продукта. 
Urban Decay Naked 2 ми е любима, защото в момента наистина нямам по-качествен продукт, независимо от какъв вид, в колекцията си. 
Най-хубавото е, че притежава всички необходими цветове, с които мога да си играя, като начинаещ, и да създавам от дневна до вечерна визия, по пътя на усъвършенстването с четките. Пигментът според мен не е от най-високите, които съществуват, и като оценка му давам 5/6. Разнасят се и се преливат много лесно - 5.5/6. Трайността им, при положение, че все още не съм си закупила база за сенки, е 6/6, защото сега са перфектни, а ако сложа база, сигурно няма да мръднат цяла седмица, хаха.
*Палитрата Naked 2 на Urban Decay, може да бъде закупена от Sephora, тъй като отскоро марката се предлага ексклузивно във веригата. Може да я поръчате и от FeelUnique, ние я поръчахме от там и, ако хванете намаление, може да я купите за около 80 лв. Може да поръчате и от Enzo.bg, но там цената е значително по-висока - 120 лв.
*Цена: около 100 лв. (в Sephora) 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments